A Space Saga – Dialogbaseret omvisning

Sted

Dansk Arkitektur Center

Varighed

1 time

Klassetrin

6. – 10. klasse samt ungdomsuddannelser

Pris

650 DKK

Har du spørgsmål?

Luise J. Holm-Rathje
Undervisnings- og udviklingsansvarlig
Tlf.: 31545138 / mail: ljr@dac.dk

Hvordan kan vi designe løsninger til kontekster, vi ikke kender og ikke kan besøge? Hvordan kan vi udvikle arkitektur, der sikrer vores trivsel, de steder hvor vores trivsel er allermest udfordret? Og hvordan kan vi bringe os selv i spil, når designløsninger skal afprøves og kvalificeres?

SAGA Space Architects har siden 2018 arbejdet på udviklingen af månehabitatet, LUNARK. I 2020 blev LUNARK testet under en 60-dages mission i Nordgrønland, hvor rumarkitekterne Sebastian Aristotelis og Karl-Johan Sørensen opsatte habitatet og herefter boede i det.

I samarbejde med forskere har projektet undersøgt de psykologiske effekter forbundet med isolation. Efter testmissionen blev habitatet efterladt i Nordgrønland. I sommeren 2021 blev det hentet hjem, repareret og udstilles nu i Dansk Arkitektur Center.

På den dialogbaserede omvisning oplever eleverne eksempler på, hvordan arkitekterne arbejder fra idé, over skitse, til mock up og færdigt pilotprojekt. Eleverne kan på egen krop afprøve månehabitatet og vil indgå i en diskussion om trivsel og designløsningers sammenhæng.

Mød Sebastian Aristotelis fra SAGA Space Architects

×