verdens arkitekturhovedstad

København er
verdens
Arkitektur-
hovedstad

København er World Capital of Architecture 2023 og BLOX er centrum for begivenheden.

København er verdens
Arkitekturhovedstad

Arkitekturhovedstad 2023: Vores allesammens hovedstad er i år udnævnt til hele verdens hovedstad for arkitektur. Og i Dansk Arkitektur Center kan du blandt andet rejse med ind i den danske arkitektur-arv, løbe gennem byens arkitektur eller blive guidet gennem arkitekturhistorien.

Hele året er DAC det naturlige epicenter for et væld af aktiviteter og udstillinger, som du ikke vil gå glip af. Og her på siden kan du dykke ned i det hele.

Udstilling: So Danish!

Rejs ind i den danske arkitektur-arv og få historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og forstå, hvor helt central den er for det vores demokratiske samfund, i udstillingen So Danish! – den første permanente udstilling om dansk arkitektur.

Hold dit næste event i arkitekturens hovedstad

Har din virksomhed overvejet at benytte Arkitekturhovedstad 2023 i jeres kommunikation med kunder og medarbejdere? Hold jeres næste konference, møde eller event i spektakulære omgivelser. Vi byder på en kop kaffe og en rundtur i DAC, så du kan lære mere om de enestående omgivelser og muligheder, vi kan tilbyde. Kontakt os her.

Kent Martinussen anbefaler: 7 steder du skal opleve i Arkitekturhovedstaden

Det kan du opleve, når København er Arkitekturhovedstad

Arkitekturløb

Arkitekturløbet i København foregår i de dage i juli hvor den store internationale konference for arkitekter er i byen. Så du ikke bare kan løbe gennem byens arkitektur, men også side om side med en masse arkitekter fra hele verden! Husk derfor at udskyde sommerferien lidt i år.

Mennesker foran BLOX

Udstilling: Copenhagen in Common

I løbet af sommeren byder vi også indenfor til en stor udstilling der er skabt direkte til arkitekturåret og inspireret af titlen for Københavns fejring ’Copenhagen in Common – vi har byen til fælles’.

Udstilling: So Danish!

Rejs ind i den danske arkitektur-arv og få historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og forstå, hvor helt central den er for det vores demokratiske samfund, i udstillingen So Danish! – den første permanente udstilling om dansk arkitektur.

UIA2023 World Congress

World Capital of Architecture er en ærefuld titel at blive tildelt. Som værtsby for den internationale arkitektforenings kongres, UIA skal København i 2023 nemlig under temaet ’Sustainable Futures – Leave No One Behind’ understøtte den internationale samtale om, hvordan arkitektur og byudvikling kan bidrage til at opfylde de 17 FN-mål for bæredygtig udvikling. 

Guidede ture

Arkitektur og design er alle vegne. Fra vi står op om morgenen, til vi går i seng om aftenen. Danmark er verdenskendt for netop måden vi bygger bygninger, tegner legepladser og anvender smukke og bæredygtige materialer på. Vi folder Københavns unikke arkitekturhistorie ud gennem guidede ture fra da byen blev moderne til i dag, hvor vi oplever en hovedstad smækfyldt af overskud.

Udstilling: Aware

De rum, vi bevæger os rundt i, påvirker os, og arkitektur kan, når den er bedst, få os til at reflektere over verden og vores plads i den. Opdag arkitekturen i en totalinstallation, der udforsker og udfordrer, hvad arkitektur gør ved os følelsesmæssigt, når vi i november 2023 åbner udstillingen Aware i samarbejde med tegnestuen 3XN.

Et festivalprogram der løber hele året

Fejringen af København som World Capital of Architecture – Verdens Arkitekturhovedstad strækker sig over hele 2023. Festivalprogrammet er spækket med udstillinger, events, debatter og ture som sætter fokus på arkitektur og det vi er fælles om. Du kan dykke ned i byens arkitekturarv eller debattere byens udvikling i fremtiden. I programmet deltager en lang række aktører og partnere bl.a. Københavns Museum og Copenhagen Architecture Festival. Bryghuspladsen foran DAC vil også danne ramme for forskellige aktiviteter, der fejrer København.

Seneste artikler

    Det er UNESCO, som er FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, og den internationale arkitektforening UIA, som har udnævnt København til Arkitekturhovedstad 2023. Formålet er at belyse, hvordan arkitektur kan bidrage til løsninger på nogle af tidens største udfordringer.

    ×