Bæredygtige transformationer af arkitektur

Dato

3. juli 2023

Tidspunkt

15.45 – 17.00

Sted

Bella Center, lokale C1M0

 

Med nye bæredygtighedsstandarder får vi også en ny æstetik. Eller gør vi? Deltag i denne talk på UIA-kongressen, hvor vi undersøger arkitekturens værdi og diskuterer, hvad der er værd at bevare og transformere.

Klimakrisen tvinger os til at genoverveje vores tilgang til det byggede miljø. Vi skal så vidt muligt bevare den eksisterende bygningsmasse – også de bygninger, vi hidtil har anset som mindst tiltalende. Hvordan tilpasser vi vores opfattelse af æstetik, så den er i overensstemmelse med planetens behov? Kan vi, i vores arbejde med at skabe et mere bæredygtigt samfund, lære at finde værdi selv i de mest slidte og udskældte bygninger? Og hvilke konsekvenser vil det få for menneskelige værdier såsom livskvalitet, tryghed og følelsen af tilhørsforhold?

I denne talk dykker vi ned i et af de mest definerende temaer i moderne arkitektur: Vigtigheden af at transformere det eksisterende. Vær med, når vi ser nærmere på sammenhængen mellem bæredygtighed og arkitektonisk æstetik; hvorfor det rækker langt ud over en skelnen mellem grimt og smukt, hvordan det påvirker menneskers trivsel, og hvilke perspektiver det har i en fremtid, der kræver en helt ny opfattelse af, hvad der er værd at bevare og transformere.

Gæster

  • Torben Klitgaard, administrerende direktør, BLOXHUB
  • Ciarán Cuffe, medlem af Europa-Parlamentet
  • Enlai Hooi, Senior Associate & Head of Innovation, Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Madeleine Kate McGowan, speculative designer og kunstner, kunstnerisk leder, NXT
  • Indy Johar, arkitekt og medstifter, Architecture 00 og Dark Matter Labs
  • Louise Kielgast, Director, Gehl

Denne talk er en del af New European Bauhaus-projektet, Desire – an Irresistible Circuluar Society. Desire har til formål at forene kunst, kultur og arkitektur med videnskab og teknologi, for at finde nye, bæredygtige løsninger.

Projektet er støttet af EU.

Entré kun med UIA-kongresbillet. Eventet er på engelsk.