CAF x DAC Sprout: Københavner-bashing og storbydrømme

DAC Sprout

Dato

13. oktober 2022

Tidspunkt

18.00 – 20.00

Kom med i Empire og på BRUS, når vi inviterer til filmvisning, talk og drinks med Copenhagen Architecture Festival og TO ØL/Mikropolis. Det skal handle om forsiden og bagsiden af byen, der er kåret til verdens bedste at bo i – og som det er blevet en politisk genre at bashe.

“Best in the World” er titlen på den dokumentarfilm om København, vi skal se. Og den danske hovedstad er som bekendt kåret som den allerbedste af bo i flere gange af store magasiner som Forbes og Monocle. Det har gjort byen dyr og utilgængelig for mange. Men er det også med til at skabe splittelse mellem dem, der bor i København og dem, der ikke gør?

Efter filmen dykker vi ned i en tendens, der er blevet udbredt blandt især politikere – nemlig, københavner-bashingen. For er der faktisk brug for et opgør med de fine saloner eller er det i stedet retorikken, der skal gøres op med? Er udflytningen af uddannelser og arbejdspladser i virkeligheden med til at gøre splittelsen mellem land og by større, selvom det modsatte synes at være intentionen?

Til at snakke om det, har vi inviteret kulturdebattør Aminata Amanda Corr og forfatter og direktør på Arkitektens Forslag, Kristoffer Lindhardt Weiss. Anne Katrine Harders fra DAC modererer.

Efter talken inviterer vi på en drink på BRUS.

Dette arrangement er et samarbejde med Copenhagen Architecture Festival.

 

Foto: Hans Christian Post

×