DAC – SAS Royal Hotel tur/retur

Tur og udstilling

Dato

24. februar 2022

Tidspunkt

16.00 – 18.00

Pris

Standard
DKK 150.00
Klub-pris
DKK 50.00
Barn (0-17 år)
Gratis
Reserver plads

International stil, jetset liv og Københavns første ’skyskraber’. Det er SAS Royal Hotel. Bygget i en tid, hvor James Bond hed Sean Connery, og bilen var en Citroën DS. Hotellet emmer stadig af elegance og stil, og af Arne Jacobsen. Hver torsdag besøger vi SAS Royal Hotel, og du kan komme med.

SAS Royal Hotel (i dag Radisson Collection Royal Hotel) var et hovedværk for Arne Jacobsen, og det er en milepæl i dansk arkitektur. På alle måder et signaturbyggeri, hvor al Arne Jacobsens kreativitet og innovation kondenseres ind i et værk. Fra lille skala til stor skala. Fra bestik til bygning. 

Ifm. DACs udstilling SAS Royal Hotel. En kærlighedshistorie, har vi indledt et eksklusivt samarbejde med Radisson Collection Royal Hotel. Det betyder, at vi i udstillingsperioden hver torsdag kan invitere indenfor i både vores udstilling i DAC, og i Radisson Collection Royal Hotel, hvor vi får mulighed for at opleve Room 606, der står som det stod tilbage i 1960, da hotellet kunne slå dørene op for det måbende publikum. 

Turen begynder i DAC med en introduktion til udstillingen, der vises i DACs Welcome område. Efter en 15 minutters introduktion, fortsætter vi sammen de omkring 1,5 km. op til hotellet i Hammerichsgade. I lobbyen bliver vi taget i mod af en af hotellets ansatte, der vil tage os med bag facaden på hotellet i dag, men også fortælle historien om, da hotellet fungerede som det første stop på flyrejsen ud i den store verden. 

Praktisk

  • DAC følger nøje myndighedernes retningslinjer for at undgå coronasmitte. Derfor er der kun plads til 9 deltagere på turen, og vi sørger for at holde god afstand, ligesom Radisson Collection Royal Hotel naturligvis også følger gældende retningslinjer. Ved ankomst til DAC fremvises coronapas og ID jævnfør myndighedernes anvisninger.
  • Når vi besøger Room 606 må vi gerne tage billeder til privat brug. Bliver billederne lagt på de sociale medier skal de tagges #radissoncollectioncopenhagen.
  • Radisson Collection Royal Hotel er stadig et internationalt hotel med et internationalt personale. Derfor vil turen foregå både på dansk og på engelsk.
  • Turbilletten giver gratis adgang til DAC på dagen for turen, og 24 timer frem fra din turbillet er blevet scannet ind i DACs billetsalg
  • Husk, at vi har åbent til kl. 21 om torsdagen.
  • Turen begynder og ender i Dansk Arkitektur Center. Vi mødes i Welcome området, hvor jeres guide vil stå klar.
  • Børn under 18 år kommer gratis med på turen i følge med en voksen. Maks. to børn per betalende voksen. Børn skal have egen billet. 

Vi følger gældende retningslinjer som lige nu betyder et max på 9 deltagere på denne guidede tur. Så snart retningslinjerne udvides, og vi må være flere, udvider vi igen billetsalget på de enkelte ture. Tilmeld dig vores venteliste, og du får automatisk besked ved en eventuel udvidet kapacitet.