Er naturen naturlig?

AfterDAC

Dato

23. maj 2024

Tidspunkt

20.00 – 21.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis
Kan natur være menneskeskabt? Kan et landskab? Hvordan er vores opfattelse af naturlige landskaber opstået?

Kom til AfterDAC og mød forfatter Josefine Klougart og fotograf og arkitekt Christina Capetillo i en samtale med Ane Cortzen om naturens naturlighed. Denne AfterDAC er samtidig åbning af udstillingen Virkelighedens natur i Salen i DAC.

Ordet natur betyder den omgivende virkelighed, der ikke er skabt af mennesker. Og vores forestillinger om naturlige landskaber bygger ofte på erindringer, og personlige oplevelser i den fysiske natur. Vi mærker naturen, når vi ser ud over horisonten, når bøgetræerne springer ud, når vi mærker sand under fødderne. Og når vi taler om landskaber, er det ofte sanselig, uberørt natur, vi har i tankerne. 

Men findes den rigtige natur overhovedet mere? I Danmark er der kun ca. 3% uberørt natur tilbage. Resten er menneskeskabte landskaber. De bølgende gule rapsmarker fx er anlagt af mennesker, og ikke naturligt opstået. Alligevel er det ofte dem, vi har på nethinden, når vi taler om naturlige landskaber. 

Det udfordrer arkitekt Christina Capetillo i sine sort/hvide fotos. Her møder vi dæmninger, grusdepoter og regnvandsbassiner der er en naturlig del af det danske landskab – men er det natur? Ja, siger Capetillo – det er et samtidslandskab, en virkelighedens natur.

Forfatter Josefine Klougart beskriver i hendes litterære værk, hvordan erindringer tegner vores oplevelse af natur, landskab og steder. Hvordan erindringsspor danner vores forestillinger om tid og sted. Former os som mennesker. 

Oplev Christina Capetillos ikoniske fotografier af den menneskeskabte natur og Josefine Klougart læse passager op fra hendes prisbelønnede værker. Aftenens samtale tager udgangspunkt i udstillingen Virkelighedens natur, der viser et udvalg af Christina Capetillos fotos i Salen i DAC. Udstillingen åbner denne aften. 

Om AfterDAC

AfterDAC er en aften med perspektiv og fordybelse. Arkitekt og TV/radiovært, Ane Cortzen, styrer os sikkert igennem en samtale med inviterede gæster om kunst, arkitektur, by og kultur. DAC Café serverer torsdagsmiddag, inden samtalen, med udsigt over havnen. Køb din madbillet, sammen med din entrébillet. Billetten giver også adgang til alle husets aktuelle udstillinger. Her står vores værter parat, til at tale om udstillingen med dig. 

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt. Der skal bestilles billet på forhånd. Klubmedlemmer skal også logge ind og booke plads. 

Program

  • Mulighed for middag i DAC Café kl. 17.30 og 18. 
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00
  • Samtale og udstillingsåbning kl. 20.00-21.30 i Salen
  • DAC lukker kl. 22.00

Torsdagsmiddag 

Denne aften serverer DAC Café en særlig torsdagsmenu inden AfterDAC. Middagen koster 175 kr. og bestilles på forhånd sammen med AfterDAC billetten. Vælg hvornår du gerne vil spise, kl. 17.30 eller 18. Så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café. Ankom til bestilt tidspunkt, så vi kan sikre, at alle når at spise inden AfterDAC. Gæster, der bestiller en enkelt kuvert, vil enten blive placeret ved højbord, eller ved et fælles langbord. Dermed sikrer vi, at flest muligt kan nyde torsdagsmiddag inden AfterDAC. 

Vælg imellem: 

  • Sommerbuk med danske asparges, løvstikkekartofler og spidskål tilsmagt med røget æblecider eddike fra Nordhavns eddikebryggeri 
  • Stegte glaserede nye svampe fra væksthus med danske asparges, løvstikkekartofler og spidskål tilsmagt med røget æblecider eddike fra Nordhavns eddikebryggeri 

Er du medlem af DAC Klub? 

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din e-mail og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver. Er du ikke medlem, kan du blive det her. 

Foto: Søren Rønholt og Sofie Amalie Klougart 

×