Fordomsquiz: Kan man være for klog til at blive håndværker?

Folkemøde

Dato

16. juni 2023

Tidspunkt

17.30 – 19.30
Håndværkerne bygger broer, højhuse, motorveje og får kæmpeprojekter til at blive til virkelighed. Men alligevel er erhvervsuddannelsernes prestige lavt – og dalende. De unge har ikke lyst til at søge ind, og flere forældre foretrækker, at deres børn bliver akademikere. Hvorfor har vi så stærke fordomme overfor håndens værk?

De seneste år har kun 20 % unge søgt en erhvervsuddannelse efter folkeskolen – et tal, der er langt fra den politiske målsætning om 30 % i 2025. Og dét er et problem, for vi er allerede i mangel på håndværkere.

Meget tyder på, at vi kommer i lære i fordommene allerede fra en tidlig alder. Det er især forældrene, der spiller en helt afgørende rolle i deres børns uddannelsesvalg. Et valg der altså sjældent lander på erhvervsuddannelserne. Men hvorfor er det sådan?

Det undersøger vi, når vi quizzer i håndværkerfordomme, og diskuterer, hvordan fordomme former uddannelsesvalg, fravalg og fremtidsmuligheder. Og så spørger vi også, om fordommene måske bygger på nogle helt reelle problemstillinger. Altså at fagene er præget af en arbejdskultur, som skræmmer mange unge – også kvinder – der ellers har både interessen og evnerne til at blive dygtige håndværkere.

Så være med, når vi prøver at finde ud af, hvordan vi får endnu flere dygtigere håndværkere.

Så vær med, når vært Anne Katrine Harders prøver at finde ud af, hvordan vi får endnu flere dygtigere håndværkere sammen med Michael Jeppesen, journalist og direktør i foreningen Verdens Vildeste Brobyggeres sekretariat, Mette ‘Murer’ Schack, murer og meningsdanner og Kasper Palm, forbundssekretær for Dansk Metal og formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Eventet er gratis og kræver ingen tilmelding.

×
×