Gider vi overhovedet hinanden?

AfterDAC

Dato

3. februar 2022

Tidspunkt

20.00 – 21.30

Fællesrum, fællesmad, fællesmøder – fællesskab var mantraet i 1970’erne, da tegnestuen Vandkunsten blev etableret.

Tegnestuen opstod i kølvandet på ungdomsoprør og frihedstrang. Vandkunsten var nogle af de første, der begyndte at tænke fællesskab ind i arkitekturen og sætte mennesket i fokus. Sikre, at der blev skabt rum, plads og rammer til at mødes og dyrke det fælles.

Vi har inviteret grundlægger af Vandkunsten, Jens Arnfred, og forbrugerekspert, Anne Glad, til en samtale med Ane Cortzen om Fællesskaber: Er fællesskaber stadig det fede? Gider vi overhovedet hinanden? Musikken denne aften leveres af Aske Skat & His Psychedelic Country Band.

Hver måned inviteres du til en aften med både fordybelse og nydelse. Ane Cortzen er vært for en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur. Før samtalen kan du tage en tur igennem vores udstillinger. Her kan du få en snak med en af vores udstillingsværter. Bliver du sulten, er DAC café åben og serverer torsdags-menu.

Gider vi hinanden?

Fællesskab er Tegnestuen Vandkunstens DNA. Den menneskelige og sociale dimension. Dengang i 1971, da tegnestuen blev etableret og i dag, 50 år senere.

Vi søger stadig mod et fællesskab, hvor vi bor. På vejen, i gården eller i opgangen. Der er en menneskelighed og noget livsbekræftende i det at være fælles.

Men hvordan vil vi gerne være fælles? Hvordan ser det moderne fællesskab ud anno 2022?

I dag ser vi mange referencer tilbage fra 1970’erne – vi ser et moderne 1970’erne, hvor vi ønsker at minimere forbrugerismen, genanvende materialer og, hvor vi igen vægter fællesskabet og det nære. Ubehandlet fyr er kommet tilbage i boligen – ikke som bogkasser med intellektuel litteratur, men fordi ubehandlet fyr er den rene natur, der ældes, fremstår upoleret og som ikke er en belastning af klimaet.

Med Jens Arnfred ser vi tilbage på de byggede fællesskaber og hvad der udgjorde grundstenen i Vandkunstens virke. Hvad kan stadig bruges i dag? Hvem bygger Vandkunsten for og med i dag? Anne Glad giver os indsigt i, hvem der vælger fællesskabet og hvorfor?

Musikken

Oplev også to medlemmer af Aske Skat & His Psychedelic Country Band, Aske og Emil, akustisk spille en blanding af folk, country, rock og western med en åben dør til et syret og psykedelisk univers. Teksterne drejer rundt om det enkle liv og ønsket om fred på landet og direkte fællesskab.

Glæd dig til en inspirerende samtale med udsyn og indsigt i fællesskabets ånd. I ord og lyd.

Program

  • Mulighed for middag i DAC Café fra kl. 18.00 – 20.00
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00
  • Omvisning i DACs aktuelle udstilling, Bo bedre bæredygtigt kl. 19.00
  • Samtale og musik kl. 20.00-21.30
  • DAC lukker kl. 22.00

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Middag

Denne aften serverer DAC Café middag INDEN AfterDAC. Middagen kan nydes allerede fra kl. 18.00 – 20.00

Vælg imellem:

  • Dansk dådyrkølle med skorzonepure, sprød chip og glaserede gule beder. Hertil grønkålssalat med brændte skalotter og hyben.
  • Gratineret løgsuppe med enebær og brændt citron. Hertil krydret kikærtedolme med sennepsmayo.

Ønsker du at spise i DAC Café beder vi dig reservere bord eller ring på 3264 5466