Har byen for mennesker sejret sig ihjel?

BLOXtalk

Dato

17. juni 2021

Tidspunkt

17.00 – 18.30

Pris

Standard
DKK 95.00
Studerende
DKK 70.00
Klub-pris
Gratis
Reserver plads

Jan Gehl har om nogen sat sit aftryk på verden: Han har lært os, at byer skal være for mennesker. Men er det stadig den rette måde at indrette vores byer på?

I årtier har professoren og byplanlæggeren Jan Gehl turneret verden rundt med budskabet om, at byer skal indrettes til mennesker og til det liv, der leves mellem husene.

Og det har virket! Over hele verden er man lykkedes med at skabe nyt byliv, når årtiers menneskefjendsk byplanlægning er blevet erstattet med byrum for alle aldre med legepladser og bænke, havnebade og cykelstier.

Men fungerer den formel stadig i dag?

Mange steder har de hyggelige byrum udviklet sig til scener for spontane fester med støj og druk. Populære gågader er blevet forvandlet til udendørs shoppingcentre for turister, og de globale kædeforretninger dominerer i byer, hvor der efterhånden kun er plads til dem, der har råd.

Vi har inviteret Jan Gehl til i et foredrag at gå sin egen formel efter i sømmene. Har byen for mennesker sejret sig ihjel? Og hvad gør vi i så fald?

Vi spørger ham, om vi overhovedet kan lave en by for mennesker, når vi ikke længere behøver at forlade matriklen for at arbejde eller gå i skole? Hvad gør det ved bylivet, når vi kan gå i banken på vores telefon, til lægen over skype og i supermarkedet via internettet? Og har det konsekvenser for byen, når vi vælger det elektriske løbehjul frem for at gå, og når telefonskærmen får mere opmærksomhed end vores børn?

Program:

∙ Velkommen v/Kent Martinussen kl. 17.00
∙ Foredrag: Har byen for mennesker sejret sig ihjel? v/Jan Gehl kl. 17.10
∙ Modereret samtale med Jan Gehl kl. 18.00
∙ Netværk, bobler og snacks fra kl. 18.30

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Bliver du og spiser?
Husk at DAC Café tilbyder byens bedste udsigt – og naturligvis fristelser i form af mad, snacks og drikkevarer. 
Du kan bestille bord.

Husk mundbind og et friskt coronapas!
Når du deltager i et event i DAC, sørger vi altid for at der er god plads i lokalet, og vi tilpasser vores rammer, så vi lever op til krav og anbefalinger
Du må gerne tage dit mundbind af, når du sidder ned til BLOXtalk.