Hvad betyder moral for den bæredygtige omstilling?

MorgenDAC

Dato

27. februar 2024

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis
Vi ved godt alle sammen, at der er brug for meget mere handling. Men hvilket ansvar har du? Tager du moralen med på arbejde, og hvad gør du, når den karambolerer med alle de andre hensyn, vi også har? Kan vi leve med måske aldrig at gøre det godt nok? Det spørger vi om til denne MorgenDAC i LiteraturHaus.

Hvad siger du til dig selv, når du gør noget, der ikke er bæredygtigt? At du jo spiser økologisk? At alle andre flyver mere end dig alligevel (så hvilken forskel gør det)? At det jo ikke er dig som medarbejder, men din ledelse, der har ansvaret for at din arbejdsplads handler bæredygtigt? At det er politikerne i sidste ende, der skal skabe lovgivning og incitamenter? Eller er du én af dem, der siger til dig selv, at du egentlig burde gøre meget mere … 

Den bæredygtige omstilling kræver noget af os, som er vanskeligt at give, og som ikke altid giver sig selv. Det er for mange af os en forandring fra tidligere, hvor begrænsningerne ikke var helt de samme. Det sætter os i konstante moralske og etiske dilemmaer både derhjemme og på arbejdet. 

Det vil vi gerne se nysgerrigt nærmere på til denne MorgenDAC. For hvad gør det ved os og vores forhold til hinanden? De fleste, der følger med i debatten, har sikkert bemærket, at den er spidset til. For pludselig er konsekvenserne af vores handlinger blevet enormt synlige og på mange måder et kollektivt anliggende – det du gør, har betydning for kloden og for alle os andre. 

Men kan vi som menige medarbejdere udfordre vores arbejdsgivere til at bygge absolut bæredygtigt? Og bør man som virksomhed og arbejdsgiver tage hensyn til klimaet før medarbejderne? Hvordan kan vi leve med de valg, vi tager, uanset om det handler om at fyre medarbejdere eller forsømme klimaet?

Vi har inviteret Christian Bennike, der udover at være skribent og podcastvært på Weekendavisen sidste år udkom med den roste bog “Engang troede vi på fremtiden”, og Michael Deichmann Plesner, der som co-CEO i CPH Village og i mange andre roller har prøvet kræfter med at ændre konventionerne for at følge bæredygtighedsdagsordenen – selvom det ikke er så nemt igen.

OBS: Denne MorgenDAC finder sted i LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×