Hvad siger teenageværelset om fremtiden?

AfterDAC

Dato

29. august 2024

Tidspunkt

20.00 – 21.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis
Kan du huske, hvordan dit eget teenageværelse så ud? Ved du, hvordan et teenageværelse ser ud i dag? Siger det moderne teeanageværelse noget om, hvordan vi alle sammen kommer til at leve i morgen?

Siden begrebet teenagers blev opfundet i 1950’ernes USA, er der kommet mere og mere fokus på den periode af livet, hvor vi hverken er børn eller voksne. Det er en spændende, men også svær tid. Det ses bla. i antallet af unge, der mistrives. Det er en alder, hvor vi er åbne for nye ting, tør eksperimentere og tør drømme om en anden fremtid.  

I denne AfterDAC tager vi udgangspunkt i udstillingen Teenagedrømme. Kom og hør en fremtidsforsker og en fotograf/sociolog analysere, hvad nutidens teenagere lægger vægt på. For måske kan det give indikationer for, hvordan vi alle sammen kommer til at bo og leve fremover. Teenagere er nemlig early adopters af nye tendenser, og historisk set har ungdomskulturen været med til at skabe markante ændringer i vores samfund.  

Mange teenagere i dag er bevidste om, at vi skal gentænke vores livsstil, hvis vi skal leve mere bæredygtigt fremover. De ønsker at komme tættere på naturen og går op i genbrug. Kan den livsstil bruges som en ressource til at udvikle fremtidens bolig? 

Om aftenens gæster 

Marianne Levinsen har i mange år arbejdet som fremtidsforsker i sit eget firma Fremforsk – Center for fremtidsforskning. Hun er forfatter til bogen 7 generationer – værdier, forbrug og levevis nu og i fremtiden som er baseret på mere end 600 personlige dybdeinterviews med danskere i alderen 14 til 91 år om deres liv, bolig, forbrug og drømme om fremtiden. 

Barbara Marstrand er fotograf og uddannet sociolog fra Københavns Universitet. Hun arbejder som videnskabelig assistent på Center for Ungdomsforskning. Barbara står bag bogen og fotoprojektet Still life of Teenagers med fotos af danske teenageværelser. Netop nu kan du opleve et udvalg af hendes fotos i udstillingen Teenagedrømme på Trappegalleriet i DAC. 

 

Om AfterDAC

AfterDAC er en aften med højt til loftet. Mens du sipper drinks, sørger vært Ane Cortzen for en inspirerende samtale mellem gæster med forskellige perspektiver fra f.eks. filosofiens, arkitekturens eller kunstens verden – altid med udgangspunkt i DACs aktuelle udstillinger. Du får ny viden med hjem til middagsbordet – om alt fra havvandsstigninger, kirkearkitektur til fremtidens rejsemønstre. 

 Som del af programmet kan du komme med rundt på omvisning i den aktuelle udstilling, som temamæssigt har inspireret til emnet for AfterDAC. Du kan også nyde en torsdagsmiddag i cafeen med udsigt over havnen.  

 Arrangementet er gratis, når entréen er betalt. Der skal bestilles billet på forhånd. Klubmedlemmer skal også logge ind og booke plads. Du kan blive medlem af DAC Klub her

Program

  • Mulighed for middag i DAC Café kl. 17.30 og 18. 
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00
  • Omvisning i udstillingen Teenagedrømme. Vi mødes nedenfor Regnbuetrappen, hvor udstillingen starter, kl. 19.
  • Samtale og udstillingsåbning kl. 20.00-21.30 i Salen
  • DAC lukker kl. 22.00

Torsdagsmiddag 

DAC Café serverer torsdagsmenu inden AfterDAC. Middagen koster 175 kr. og bestilles på forhånd sammen med AfterDAC billetten. Vælg hvornår du gerne vil spise, enten kl. 17.30 eller 18. Så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café. Gæster uden madbillet kan spise i Caféen, hvis der er ledige borde på aftenen. Gæster, der spiser alene, placeres ved højbord eller fælles langbord.

Vælg imellem: 

  • Misomarinerede revelsben fra Grambogård med majs og nye kartofler. 
  • Misomarinerede danske majs med tomatsalsa, danske hestebønner og nye kartofler. 

Begge retter serveres med en frisk sommersalat tilsmagt med hyldeblomsteddike fra Nordhavn Eddikebryggeri og hjemmebagt brød.  

Er du medlem af DAC Klub? 

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din e-mail og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver. Er du ikke medlem, kan du blive det her. 

×