Hvilken moderne arkitektur vil man glædes over om 400 år?

MorgenDAC

Dato

4. juni 2024

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis
Børsen brændte, og vi så vantro til, mens vi mistede en del af vores fælles historie, kultur og måske noget af os selv. Men hvordan bliver arkitektur til noget så vigtigt, at den efter 400 år er noget, vi sørger over at miste? Bygger vi den slags arkitektur i dag?

Børsens brand har mindet os om, at arkitekturen er mere end blot stablede mursten. Bygninger står gennem skiftende tider og udgør en form for fælles reference. Vi var for længst holdt op med at diskutere, om Børsen var grim, pæn eller hvad vi ellers bruger af begreber, når vi diskuterer især den moderne arkitektur. Men hvordan kommer arkitekturen dertil, hvor betydningen af den overgår den visuelle udtryk? Eller er det måske ligefrem arkitekturens visuelle udtryk, der gør, at den får betydning?

Vi diskuterer arkitektur som aldrig før. Eller gør vi? Måske har den nye arkitektur altid skabt debat og nu er mulighederne for at diskutere højlydt bare blevet mere omfangsrige. Eller er der noget i arkitekturen, der har forandret sig? Det modernistiske udtryk, der ikke fortæller historier på samme måde, som et spir med snoede dragehaler gør det? Ville vi kunne bygge sådan i dag?

Til denne MorgenDAC spørger vi kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R), der sammen med Københavns Kommune hvert år præmierer den bedste arkitektur. Det gør vi sammen med direktør i Arkitektforeningen, Lars Autrup. Sammen med dem diskuterer vi, hvad der skal til for at arkitekturen går over i historien – og om den behøver det? 

Og så ser vi nærmere på de mange præmieringer af ny eller transformeret arkitektur og også på den mindre flatterende lister over den arkitektur, der hvert år bliver kåret som den dårligste. For hvordan kan den samme bygning optræde på listen over både årets bedste og værste arkitektur?

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×