Hvordan gør vi op med ‘business as usual’, når byen udvikles?

MorgenDAC

Dato

28. februar 2023

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis

Kavalkaden af kriser, vi oplever lige nu, skriger på radikale forandringer. Men alligevel foregår det meste byggeri og byudviklingen stadig på en måde, der overvejende ligner noget, vi kender i forvejen. Hvordan bliver der bedre plads til at gøre det (helt) anderledes? Det spørger vi om denne morgen, hvor du kan tage med MorgenDAC i Rundetaarn.

De seneste år har byggeriet omdannet og udviklet byer i hele Danmark i stor stil. Og selvom boligmarkedet og byudviklingen i det hele taget bliver kraftigt påvirket af de globale kriser, så bygges der fortsat. Men det, der bygges, ligner til forveksling noget, vi har set før. 

Forretningsmodellerne bygger på de samme principper og materialerne, udseendet og planløsningerne er i bedste fald variationer over samme idé. 

Hvorfor egentlig? Hvorfor ser vi ikke langt flere eksperimenter i en tid, hvor byggeriet og byudviklingen burde forandre sig radikalt – for klimaet, biodiversiteten, økonomien, demografien, ensomheden, sundheden, uligheden og for alt det, der kalder på akutte og anderledes løsninger?

Til denne MorgenDAC ser vi på, hvad det er, der fastholder byggeriet og byudviklingen og som gør det svært at lave radikale forandringer. Sammen med Søren Nielsen, arkitekt og partner i Vandkunsten, og Frederik Noltenius Busck, stifter og direktør i CPH Village, diskuterer vi, hvorfor det er sådan, og hvad der skal til for at gøre noget anderledes. Det kommer både til at handle om at eksperimentere og hvordan man kan bruge fejl konstruktivt og hvor de største potentialer for at forandre byudviklingen findes. 

Denne MorgenDAC finder sted i Bibliotekssalen, Rundetaarn, Købmagergade 52A, 1150 København.

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×
×