Ingen slinger i valsen

AfterDAC

Dato

30. september 2021

Tidspunkt

18.00 – 19.30

Pris

Standard
DKK 95.00
Standard med aftensmad i DAC Café
DKK 230.00
Klub-pris
Gratis
Klubbillet med aftensmad i DAC Café
DKK 121.50
Vælg billet

Kom og vær med til denne særudgave af AfterDAC når tidligere politiker, minister, EU-kommissær og overborgmester Ritt Bjerregaard ser tilbage på sit politiske liv. Oplev også den internationalt anerkendte koncertpianist Katrine Gislinge. 

Den sidste torsdag i hver måned inviteres du til en aften med både fordybelse og nydelse. Normalt er Ane Cortzen vært, men denne torsdag er Adrian Hughes vært for en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur.

Før og efter samtalen kan du tage en tur igennem vores udstillinger, som er åbne til kl. 21. Her kan du få en snak med en af vores udstillingsværter. Bliver du sulten, er DAC café åben og serverer torsdags-menu.

Ritts København

Adrian Hughes og Ritt Bjerregaard tager os med, og ser tilbage på en kompleks tid mærket af en tro på fremtiden, men samtidig en stigende frygt for terror. En tid, hvor ord som boligboble, segregering og trængselsring blev københavnerjargon. Hvad var det for et København, som Ritt Bjerregaard fik nøglerne til ved kommunalvalget i 2005? Hvad har ændret sig siden? Og hvordan var det, at være den første kvindelige overborgmester?

På tærsklen til det kommende kommunalvalg skal vi se tilbage på Ritts København.
Vi kommer til at tale om nogle af de mange begivenheder og historiske beslutninger fra dengang, som stadig spiller en rolle i København i dag: Metropolzonen, Nordhavn, Carlsberg, Cirkelbroen, 5 gange 5 gange 5 …. 

Født på Vesterbro i 1941, er Ritt vokset op i takt med etableringen af Velfærdsdanmark og den danske model, der bygger på et samfundssyn, hvor få har for meget, og færre har for lidt. Som socialdemokrat og københavner i hjertet, var Ritt overborgmester i perioden 2006-2010. En periode, der beskrives i fjerde bind af Ritts erindringer, som for nylig udkom i forbindelse med hendes 80 års fødselsdag. Ved denne aften vil der være salg af det fjerde bind, ’Ovenpå’, og mulighed for at få det signeret.

Glæd dig til en inspirerende portrætsamtale med en kvindelig legende i dansk politik.

Denne aften spiller den fænomenale og internationalt anerkendte pianist Katrine Gislinge. 

Program

 • AfterDAC-baren er åben fra kl. 16.30
 • Samtale og musik kl. 18.00-19.30
 • Mulighed for middag i DAC Café fra kl. 19.30
 • Omvisning i DACs aktuelle udstilling kl. 20.00
 • DAC lukker kl. 21.00

På gensyn til næste AfterDAC, den 28. oktober.

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Middag

Denne aften serverer DAC Café en særlig torsdagsmenu efter AfterDAC.
Middagen kan nydes fra kl. 19.30.

Vælg imellem

 • Langtidsstegt nakkefilet fra Grambogård med bagt dansk selleri, dehydreret rødbede og solbærsauce.
 • Bagt dansk selleri med dehydreret rødbede, grønkål og hasselnødder.

  Begge retter serveres med kartoffelgratin, hjemmebagt brød og pisket smør.

  Ønsker du at spise i DAC Café, skal du vælge billettypen, der indeholder den ret du ønsker. Husk at reservere bord eller ring og bestil på 3264 5466


  Fotos: Lars Gundersen, Les Caner og Peter Christian Christensen
.