Kan byer brande sig attraktive?

MorgenDAC

Dato

21. marts 2023

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis

Vi bliver eksponeret for virksomheders branding hver dag - og det virker. Men virker det også for byer, at brande sig attraktive i kampen om at tiltrække nye borgere, virksomheder og besøgende? Kom til MorgenDAC på Københavns Rådhus, hvor vi snakker om, hvad kommunernes branding betyder.

Da Aarhus udskiftede det legendariske kælenavn "Smilets by" med det mere internationalt klingende "Danish for progress", var det først og fremmest anledning til en stribe vittigheder. For hvad var det egentlig, kommunen ville sige med ‘progress’ i praksis? Og hvordan kunne det være bedre end "Smilets by", der godt nok ikke var udtænkt af et kommunikationsbureau?

Aarhus Kommune er ikke de eneste med slogans, kampagner og kommunikationsstrategier – fra Frederiksbergs drillende "Hovedstadens grønne hjerte" til Odenses H.C. Andersens-inspirerede "At lege er at leve”, Odders beskedne “Det er da ret OK” og Randers’ mere poetiske “Hvor å bliver til hav, hvor det ferske bliver salt". 

Kommuner over hele landet hyrer bureauer, der kan hjælpe dem med at gøre sig attraktive for nye borgere, virksomheder og besøgende.

Men virker det?

Det spørger vi Kresten Schultz-Jørgensen, CEO i kommunikationshuset Oxymoron, og Roger Buch, ekspert i kommuner og forsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, om. Sammen med dem diskuterer vi, hvad det er kommunerne kæmper om, og om de i virkeligheden skulle bruge helt andre strategier for at blive attraktive.

OBS: Denne MorgenDAC finder sted på Københavns Rådhus, Hovedkassen, Rådhuspladsen 1, Kbh K

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×
×