Kan det gode liv blive bæredygtigt?

MorgenDAC

Dato

7. juni 2022

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis

Vi må ikke spise kød, rejse eller køre bil. Vi må ikke købe nyt tøj eller bygge nye huse. Klimaforandringer, krig og pandemi tvinger os til at forandre vores liv og vaner. Men behøver forandringerne at frarøve os det gode liv?

For ikke så længe siden bar fremtiden et løfte om fremgang og muligheder. Vi kunne måske ikke forestille os præcis, hvordan det ville være, men det ville blive godt og endda bedre, end det vi kendte.

Den fortælling er ved at smuldre. Hver dag konfronteres vi med nyheder, der gør fremtiden mere dyster. Klimakrisen kan i sig selv være lammende. For vi ved, at verden kræver en forandring af os. Men det er svært at holde op med alt det, vi skal holde op med, når vi ikke ved, hvad der kommer i stedet.

Kan den helt nødvendige forandring af, hvordan vi spiser, forbruger, bor og opfører os, blive mere vedkommende, hvis vi sætter mere konkrete billeder på det? Kan vi forestille os, at vores værdier, interesser og præferencer kan forandre sig på en måde, der faktisk er attraktiv?

Sammen med arkitekt Anders Lendager og forfatter Kaspar Colling Nielsen, vil vi tage på en mental rejse til sådan en fremtid. Hvordan bor vi? Hvad spiser vi? Og hvordan har vi det egentlig der?

Anders Lendager har med sin tegnestue Lendager Group, rykket grænserne for, hvordan gamle materialer kan upcycles i nyt byggeri og gjort det med succes. Ud af det vokser en ny æstetik i arkitekturen og samtidig et opgør med nogle af de vaner, der gør byggebranchen til en af de værste for klimaet.

Kaspar Colling Nielsen, der også har været taleskriver for klimaministeren, udfolder i sine bøger alternative – omend også dystopiske – fremtidsbilleder.

Vi spørger dem, om vi kan få nye vaner med nye værdier og hvad det gode liv kan være i en fremtid, vi endnu ikke kender. 

Anne Katrine Harders er vært. 

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events. Søg på MorgenDAC LIVE, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×