Kan god arkitektur helbrede?

AfterDAC

Dato

23. februar 2023

Tidspunkt

18.00 – 19.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis

Vi kender følelsen: Man går ind i et rum, eller en bygning, og kan mærke i hele kroppen at noget føles forkert. Eller helt rigtigt. At rummet gør os glade og trygge. Eller det modsatte. Arkitekturens indvirken på vores liv må ikke undervurderes.

Kom og vær med når vi ser nærmere på Nyt Hospital Nordsjælland (NHN). Her stimuleres sanserne, og der er kig til naturen fra alle sengestuer. Bygningens organiske, runde former giver bygningen en blødhed og imødekommenhed. Rummene er behagelige både for patienter og for personale. Målet er, at den gode arkitektur kan få indflydelse og øge trivslen for alle, med patienten i fokus. 

Til denne AfterDAC har vi inviteret psykolog, Ph.d., og lektor i socialpsykologi Sofie Pedersen. Sofie vil bidrage med sin viden om omgivelsernes betydning for menneskets trivsel. Oplev også musiker Lisbeth Sagen, som er aktuel med projektet MusikBeRiget, give eksempler på, hvordan musik kan bruges som helende element. Vi får også besøg af Ellen Breyen Gröning, der på egen krop har oplevet musikkens betydning for helbredelse. Som altid fører Ane Cortzen os igennem samtalen. 

Om AfterDAC

Hver måned inviteres du til en aften med perspektiv og fordybelse. Programchef i DAC Tanya Lindkvist er vært og Ane Cortzen modererer en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur.

Før og efter samtalen kan du tage en tur igennem vores aktuelle udstillinger og fx se nærmere på NHN byggeriet, som indgår i udstillingen Vores arkitektur. DACs udstillingsværter er parate til at tale med dig om udstillingen. DAC Café er åben og serverer torsdagsmiddag med udsigt ud over byen.

Program

  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 17.30
  • Samtale kl. 18.00-19.30 i Salen
  • Mulighed for middag i DAC Café fra kl. 19.30
  • Omvisning i udstillingen Vores arkitektur kl. 20.00
  • DAC lukker kl. 21.00 

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Middag

Denne aften serverer DAC Café en særlig torsdagsmenu efter AfterDAC. Middagen koster 175 kr. og bestilles på forhånd sammen med AfterDAC billetten – så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café. Gæster uden madbillet kan spise i Caféen, hvis der er ledige borde på dagen. 

Menu – vælg imellem: 

  • Fisk: Stegt havtaske med svampe/jordskokke-puré og urtesauce. Hertil frisk, rød kålsalat med beder, peberrod og vinaigrette på blommeeddike fra Fejø.
  • Vegetarret: Svampetærte med shii-take, jordskokker og urtecreme. Hertil frisk, rød kålsalat med beder, peberrod og vinaigrette på blommeeddike fra Fejø.

Bemærk: Middagen kan nydes fra kl. 19.30.

Er du klubmedlem? 

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din e-mail og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver. 

×
×