Kan vi bo småt, fælles og alligevel hver for sig?

MorgenDAC

Dato

14. december 2021

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Standard
Gratis
Reserver plads

Både klimaet og boligpriserne kalder på, at vi bor mindre og tættere. Men hvordan gør vi det, hvis vi ikke vil bo i bofællesskab og når livskvaliteten i det 200 kvm store parcelhus også frister?

Det er svært at abstrahere fra 70’ernes kollektiver, når talen falder på at bo sammen og dele mere. Måske attraktivt for nogle og for andre helt utænkeligt. Men det kan alligevel blive aktuelt for mange af os. Vi skal bo mindre og dele mere for klimaets skyld. Og med galoperende boligpriser i de større byer, er mindre boliger også et afgørende svar på, hvordan flere får råd til at bo der.

Men hvis en lille lejlighed skal kunne konkurrere med et parcelhus på 200 kvm, skal den ikke bare have god beliggenhed. Den skal rumme alle de funktioner, der gør hverdagen mulig og livskvaliteten høj – og det er mere og andet end fællesvaskeri og fællesspisning.

Til denne MorgenDAC ser vi på nye måder at bo småt, fælles og alligevel hver for sig. Vi har inviteret Michael Asgaard Andersen, der netop er udkommet med bogen ”Bofællesskaber”. Sammen med arkitekt og partner hos Vandkunsten, Søren Nielsen, diskuterer vi, hvordan vi bor sammen i fremtiden – fra det klassiske bofællesskab til hypermoderne small living.

Vært: Anne Katrine Harders

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i debatten om byens udvikling og arkitektur. Vores gæster ved, hvad de snakker om, og du bliver klædt på til at snakke med om alt fra stigende boligpriser til overturisme, og hvordan vi skal bo i fremtiden.

Du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events. Søg på MorgenDAC LIVE i din favoritafspiller eller find podcasten her: https://dac.dk/podcasts