Klimakrisen forandrer arkitekturens æstetik – er vi klar til det?

BLOXtalk

Dato

22. september 2021

Tidspunkt

18.00 – 20.00

Pris

Standard
DKK 95.00
Studerende
DKK 70.00
Klub-pris
Gratis
Reserver plads

Arkitekt og grundlægger af arkitektvirksomheden Cobe, Dan Stubbergaard, inviterer til en dialog om, hvad det betyder for arkitekturen, hvis den skal være en del af løsningen og ikke problemet selv. Hvad kommer det til at betyde for måden, vi bygger på og vores opfattelse af æstetik?

Vi kalder gerne vores nybyggeri for bæredygtigt. Og selvom meget af det ganske vist er bedre og mere bæredygtigt end det, der kom før, så er det alligevel nybyggeriet, der blinker rødt i klimaregnskabet. Det er nybyggeriet, der stadig hiver begrænsede ressourcer ud af kloden og nybyggeriet, der forurener nærmiljøet og kvæler biodiversiteten.

Imens det nye byggeri skyder op af jorden, bliver det eksisterende revet ned. Bygninger, der ikke længere kan fungere, som de var tiltænkt, og som ofte har vægtet funktionen over arkitektonisk æstetisk kvalitet. Men klimakrisen tvinger os til at tænke arkitekturen forfra og bruge det, der er, og skabe det nye med måde. Det bliver en stor kulturel opgave at skabe en måske helt ny æstetik.

Til denne BLOXtalk åbner Dan Stubbergaard for en altafgørende samtale om, hvorfor arkitekter skal bygge mindre nyt og hvordan de i stedet skal bygge mere om. Men udgangspunkt i Cobes egne projekter, diskuterer vi, hvordan arkitektens rolle skal gentænkes, og hvad det betyder for måden, vi byudvikler på i dag, for forretningen og for æstetikken? 

Eventet foregår på dansk.

Program

  • Vi serverer forfriskninger på trappen foran Salen kl. 18.00
  • Velkommen/Kent Martinussen, administrerende direktør, Dansk Arkitektur Center kl. 18.30
  • Foredrag/Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af Cobe kl. 18.35
  • Modereret diskussion kl. 19.10
  • Slut kl. 20.00

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.