København er for alle – eller er den?

AfterDAC

Dato

28. september 2023

Tidspunkt

18.00 – 19.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis
Vidste du, at det grønne lys ved fodgængerovergangen er indstillet, så man ikke kan nå over i almindeligt gå-tempo? Det er helt bevidst indstillet så man SKAL skynde sig over, for at øge trafiksikkerheden og forhindre ulykker.

Du tænker sikkert ikke en gang over det. Men den slags små benspænd rammer dem, der ikke kan gå hurtigt igen og igen. 

Forfatter Caspar Eric oplever hele tiden denne slags benspænd på sin vej igennem byen. Kom til AfterDAC, når vi snakker tilgængelighed og universelt design med Caspar Eric og arkitekt og forskningsdirektør ved Bevica Fonden, Camilla Ryhl. Bevica Fonden arbejder for at sikre mennesker med bevægelseshandicap størst mulig selvstændighed og uafhængighed. 

Indenfor arkitekturen betyder universelt design, at bygninger er frit tilgængelige for alle mennesker, uanset hvad man fysisk kan. Målet er, at arkitekturen skal bidrage til at nedbryde barrierer mellem mennesker med og uden funktionsnedsættelse. Arkitektur skal være inkluderende for alle, uanset om man fx bruger kørestol eller barnevogn, har nedsat syn eller hørelse. Det skal en by eller en bygning kunne rumme. 

Caspar Eric har cerebral parese og har altid levet med besværet adgang til bygninger og steder. Han har netop udgivet den anmelderroste digtsamling Nye balancer, med undertitlen handicapdigte. I digtene beskriver han, hvordan det kan føles som en falliterklæring, når byen er ekskluderende. Hvordan steder kan føles konfronterende og diskriminerende. 

Om AfterDAC

AfterDAC er en aften med perspektiv og fordybelse. Arkitekt og TV/radiovært, Ane Cortzen, styrer os sikkert igennem en samtale med inviterede gæster om kunst, arkitektur, by og kultur. Efter AfterDAC serverer DAC Café serverer torsdagsmiddag, med udsigt over havnen. Køb din madbillet, sammen med din entrébillet. Billetten giver også adgang til alle DACs aktuelle udstillinger, hvor vores arkitekturkyndige værter er parate til at snakke om udstillingen med dig, og svare på spørgsmål. 

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Program

  • Kl. 17.30: AfterDAC-baren er åben
  • Kl. 18-19.30: Samtale og oplæsning fra Nye balancer
  • Kl. 19.30: Mulighed for at spise torsdagsmiddag i DAC Café
  • Kl. 20.00: Omvisning i udstillingen Copenhagen in Common 
  • Kl. 21.00: DAC lukker 

Torsdagsmiddag 

Denne aften serverer DAC Café en særlig torsdagsmenu 

Middagen koster 175 kr. og bestilles på forhånd sammen med AfterDAC billetten – så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café kl. 19.30

Menu – vælg imellem: 

  • Kalveculotte med dansk blomkål, porrer og svampe. Serveres med nye danske kartofler vendt med urtesmør
  • Helstegt dansk blomkål med porrer, svampe. Serveres med nye danske kartofler vendt med urtesmør

Gæster uden madbillet kan spise i Caféen, hvis der er ledige borde.

Er du medlem af DAC Klub? 

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din e-mail og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver. 

×