Kvinde kend din by

AfterDAC

Dato

9. juni 2022

Tidspunkt

20.00 – 21.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis

Kvinder fylder generelt mindre i historien end mænd. Der er sågar flere statuer af dyr i det offentlige rum end af kvinder. Hvorfor? Kom og mød bestsellerforfatter Gry Jexen til en samtale om at være skrevet ud af historien.

Kvinde kend din historie

At kvinder ikke er repræsenteret i historien, er selvforstærkende og en af forklaringerne på, at vi i 2022 oplever en skæv kønsfordeling og kønspolitik. Ofte er det mænd, der har formuleret historien, og der ikke været fokus på at medtage de vigtige kvinder indenfor billedkunst, politik og litteratur. I Gry Jexens bog, Kvinde kend din historie, portrætteres 50 vigtige kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år. 50 kvinder, der nu skrives ind i historien.

Kvinder i dansk arkitektur 1925-1975

er titlen på et forskningsprojekt om oversete kvinder i dansk arkitekturhistorie. Forskningsprojektet er med i DACs aktuelle udstilling Kvinder skaber rum, og vi har inviteret Henriette Steiner, der er projektleder på projektet. Vi dykker ned i forskningen og møder de mange banebrydende kvinder, der simpelthen er blevet glemt. Noget forskningsprojektet gør op med. Henriette er lektor fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.

Kom til AfterDAC og bliv skarp på historiens vigtige kvinder og kvinder i historien.

Om AfterDAC

Hver måned inviteres du til en aften med fordybelse og nydelse. Ane Cortzen er vært for en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur. DAC Café er åben inden talken og serverer torsdagsmiddag.

Program

  • Mulighed for middag i DAC Café fra kl. 18.00
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00
  • Introduktion til Kvinder skaber rum kl. 19.00
  • Samtale i Salen kl. 20.00-21.30
  • DAC lukker kl. 22.00 

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt.

Er du klubmedlem? 

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din email og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver. 

Middag

Vælg imellem: 

  • Fisk: Stegt kulmule med muslingefumé, asparges og fennikel. Hertil kartofler med hvidløgssmør og brændte tomater.
  • Vegetar: Stegte auberginer, asparges og kartofler i oliven/hvidvins sauce. Hertil brændte tomater, syltede salatløg og masser af urter.

Ønsker du også at spise i DAC Café bestiller du billet til AfterDAC og madbillet på forhånd. Så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café kl. 18.00 

Gæster uden madbillet kan spise, hvis der er ledig kapacitet i café. Da anbefaler vi at booke et bord. 

Se mere på dac.dk/café/

×