MorgenDAC på Folkemødet: Skal vi opgive parcelhuset?

Folkemøde

Dato

15. juni 2023

Tidspunkt

15.00 – 16.00
Parcelhuset er danskernes absolutte boligfavorit. Men boligformen passer i sin nuværende form ikke ind i den nødvendige bæredygtige omstilling. Langt fra. Så hvordan bliver danskernes boligdrømme mere bæredygtige? Og er boligdrømmen allerede ved at ændre sig?

Godt halvdelen af danskere bor i parcelhus – og oven i det kommer alle dem, som drømmer om at gøre det. Danmark er et parcelhusland. Men materialiseringen af ’det gode liv’ bliver tvunget til at ændre form, hvis vi skal leve mere bæredygtigt. For, for at kunne formindske vores ressourceforbrug og skabe mere plads til biodiversitet, bør vi så i virkeligheden bruge helt andre materialer og bo både mindre og tættere på hinanden, end parcelhusdrømmen lægger op til?

Anne Katrine Harders fra Dansk Arkitektur Center er vært, når vi udforsker danskernes boligdrømme og spørger, hvad der skal til for at danskernes boligdrømme bliver mere bæredygtige. Det gør vi sammen med nogle af dem, der forsker i boligdrømme, skriver om dem eller arbejder på at opfylde dem. Og så tester vi danskernes boligdrømme, når vi laver live-statistik med publikum.

Gæster: Boligforsker Mette Mechlenborg, forfatter til ’Parcelhus’, Pablo Llambías, direktør for CPH Village, der eksperimenterer med nye boformer, Frederik Noltenius, og administrerende direktør for Boligkontoret Danmark, Lars Lehmann.

Eventet er gratis og kræver ingen tilmelding.

×
×