Scenen er sat: Du har hovedrollen!

AfterDAC

Dato

25. april 2024

Tidspunkt

20.00 – 21.30

Pris

Voksen
DKK 115.00
Voksen (DAC Klub)
Gratis
Arkitektur vækker vores sanser og følelser, lidt som i en teaterforestilling. Vi mærker det alle steder. Lige fra kirkerummet, til kantinen – eller når rulletrappen tager os ned i dybet mod metroperronen.

Arkitektur er mursten, glas, stål, tegninger og modeller. Men arkitektur er også rumkunst, der appellerer til vores sanser. Arkitektur kan vække noget i os og skabe nye menneskelige relationer. 

I vores nye udstilling Aware – arkitektur og sanser, kan du opleve seks store sanselige installationer. Udstillingen er skabt i partnerskab mellem tegnestuen 3XN/GXN og Dansk Arkitektur Center. Alle installationerne vækker vores sanser, berører os med form, funktion og lyd. Nogle steder kan du gemme dig, andre steder træder du frem og blive set. Alle værkerne er inspireret af bygninger, som tegnestuen 3XN har bygget rundt om i verden. 

Siden starten af 00'erne har tegnestuen 3XN og søsterselskabet GXN fokuseret på adfærd og sanser i deres designs. Det ses for eksempel når tegnestuen anlægger en af deres ikoniske trapper midt inde i et gymnasium. En trappe, men også en skulptur i rummet, der fungerer som catwalk: Se og bliv set. Eller i kontorbyggeriet, hvor trappens trin er så lave, at medarbejderne kan bevæge sig til øverste etage, uden at miste pusten. Begge dele er eksempler på adfærdsdesign og iscenesættelse, der på godt og ondt stimulerer vores sanseapparat. 

Kom med til en spændende samtale om arkitektur, teaterproduktion og iscenesættelse. Kan vores sanser vækkes på samme måde i arkitekturen som i teateret? Kan arkitektens virkemidler sammenlignes med instruktørens? 

Mød adfærdsdesigneren My Lunsjö fra GXN – et innovationsstudio og søstervirksomhed til tegnestuen 3XN. Glæd dig også til dramatiker Line Knutzon som hele sit liv har arbejdet med at iscenesætte publikums reaktion og vække vores sanser og følelser, når vi går i teateret. Til at binde det hele sammen spiller Anders Filipsen og Victor Dybbroe, der udgør to tredjedele af den elektroniske trio Mesmer. 

Om AfterDAC 

AfterDAC er en aften med perspektiv og fordybelse. Arkitekt og TV/radiovært, Ane Cortzen, styrer os sikkert igennem en samtale med inviterede gæster om kunst, arkitektur, by og kultur. DAC Café serverer torsdagsmiddag, inden samtalen, med udsigt over havnen. Køb din madbillet, sammen med din entrébillet. Billetten giver også adgang til alle husets aktuelle udstillinger. Her står vores værter parat, til at tale om udstillingen med dig.  

Arrangementet er gratis, når entréen er betalt. Der skal bestilles billet på forhånd. Klubmedlemmer skal også logge ind og booke plads.  

Program 

  • Mulighed for middag i DAC Café kl. 17.30 og 18.  
  • AfterDAC-baren er åben fra kl. 19.00 
  • Introduktion til udstillingen Aware – arkitektur og sanser. Mødested: Ved indgangen til udstillingen kl. 19. 
  • Samtale kl. 20.00-21.30 i Salen 
  • DAC lukker kl. 22.00  

Torsdagsmiddag  

Denne aften serverer DAC Café en særlig torsdagsmenu inden AfterDAC. Middagen koster 175 kr. og bestilles på forhånd sammen med AfterDAC billetten. Vælg hvornår du gerne vil spise, kl. 17.30 eller 18. Så reserverer vi automatisk bord til dig i DAC Café. Ankom til bestilt tidspunkt, så vi kan sikre, at alle når at spise inden AfterDAC. Gæster, der bestiller en enkelt kuvert, vil enten blive placeret ved højbordet, eller ved et fælles langbord. Dermed sikrer vi, at flest muligt kan nyde torsdagsmiddag inden AfterDAC. Gæster uden madbillet kan spise i Caféen, hvis der er ledige borde på aftenen.  

Vælg imellem:  

  • Smørstegt paneret skrubbe med radiser, rabarber og dansk quinoa. Serveret med sauce soubise, tilsmagt med ramsløg 
  • Smørstegt paneret persillerod med radiser, rabarber og dansk quinoa. Serveret med sauce soubise, tilsmagt med ramsløg 

Er du medlem af DAC Klub?  

Som medlem af DAC Klub har du gratis adgang til AfterDAC. Men du skal booke billet. Log ind med din e-mail og få adgang til klubpriser. Klubmedlemmer kan tage lige så mange gæster med, som klubkortet angiver.  

Foto: Zuhal Kocan. 

×