Stikker storbyeliten af fra resten af Danmark?

MorgenDAC

Dato

22. juni 2021

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Standard
Gratis
Reserver plads

Danmark er blevet mere geografisk skævt. De gode jobs og høje indkomster findes i de største byer. Og mens formuegevinsterne og levevilkårene øges i storbyerne, så er der færre penge og større sociale udfordringer i det perifere Danmark. Hvad betyder det for os?

Klassesamfundet lever i bedste velgående. Det mener i hvert fald Lars Olsen, der er hovedforfatteren bag den nye bog ”Rige børn leger bedst”. I bogen beskriver han og en række forfattere, hvordan overklassen er vokset og koncentreret i storbyerne, mens lavere klasser presses mod billigere boliger i provinsen. Spørgsmålet er, hvad det skaber af problemer, når landet opdeles geografisk, og ikke mindst, hvad vi kan gøre ved det?

Til denne MorgenDAC har vi inviteret forfatter og journalist, Lars Olsen, sammen med forskningschef ved Aalborg Universitet, Hans Thor Andersen. Vi spørger, hvad der batter, hvis vi vil skabe et samfund i balance og styrke landets sammenhængskraft og tillid – og hvad det betyder for geografien og hvor og hvordan vi skal bo.

Dagens vært er Lars Fjendbo Møller

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i debatten om byens udvikling og arkitektur. Vores gæster ved, hvad de snakker om, og du bliver klædt på til at snakke med om alt fra stigende boligpriser til overturisme, og hvordan vi skal bo i fremtiden.

Du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events. Søg på MorgenDAC LIVE i din favoritafspiller eller find podcasten her: https://dac.dk/podcasts 

Husk et friskt coronapas!

Når du deltager i et event, sørger vi for at der er god plads i lokalet, håndsprit let tilgængeligt, og et passende antal deltagere. Vi følger myndighedernes retningslinjer og tilpasser vores rammer, så vi lever op til krav og anbefalinger. Du skal derfor huske coronapas, når du besøger DAC.