Vil kunstig intelligens give os bedre arkitektur?

MorgenDAC

Dato

7. februar 2023

Tidspunkt

08.15 – 09.15

Pris

Voksen
Gratis

Den kunstige intelligens fylder mere - også når det kommer til arkitektur. Men bliver det bedre eller bare billigere? Og hvilke fagligheder er der brug for, når arkitekturen er blevet til med kunstig intelligens? Er der overhovedet brug for arkitekter i fremtiden?

De fleste af os har hilst på Chat GPT og har nok også indset, at det med kunstig intelligens ikke længere blot er et fjernt fremtidsscenarie. Modellen kan levere formfuldendte tekster med ganske få nøgleord, ligesom vi ser kunstig intelligens lave kunstværker og musik af en kvalitet, der umiddelbart lige så godt kunne have været lavet af et rigtigt menneske. 

Det er spændende og underholdende, men måske også et forvarsel om at meget af det, der i dag har krævet et menneske, snart kan udføres endnu bedre af en computer. Hvad betyder det for arkitekturen fra byggeri til byrum? Og hvad betyder det ikke mindst for måden, vi laver arkitektur på?

Sammen med Signe Kongebro, Global Design Director, Urbanism, og partner hos Henning Larsen Arkitekter, og Andreas Refsgaard, kunstner og forfatter til 'Skabt af en kunstig intelligens? Udnyt computerens kreative potentiale', ser vi på, hvordan kunstig intelligens allerede indgår i det kreative arbejde, eksempelvis udviklingen af arkitektur. Og så kigger vi fremad for både at forstå de potentialer teknologien rummer – ikke mindst, når det kommer til bæredygtighed. Men vi ser også på, hvor der er grund til at være bekymret, når kunstig intelligens efterhånden er ved at blive mere intelligent end mennesket. 

Om MorgenDAC

MorgenDAC er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Bliv opdateret til en klog morgenkaffe hver tirsdag inden arbejde. Det er gratis at være med.

Efter arrangementet har du mulighed for at se vores aktuelle udstillinger inden huset åbner eller besøge DAC Café.

Husk, at du kan lytte til podcasts fra vores tidligere MorgenDAC-events, som vi udgiver i podcasten Byen forfra. Søg på Byen forfra, der hvor du lytter til podcast, eller find podcasten her.

×
×