CPH
Light
Festival
Dato
3. – 26. februar
Copenhagen Light Festival er en årlig lysfestival, der forvandler det stille og kolde vintermørke til en unik fejring af lyskunst, lysdesign og belysning i centrum af København.
I tre uger af februar præsenterer festivalen en bred vifte af lysbaserede værker; skulpturer, installationer og projektioner skabt af både etablerede og ‘up and coming’ lyskunstnere, lysdesignere, studerende og organisationer.
DAC lyser vintermørket op under Copenhagen Light Festival
Under Copenhagen Light Festival (fra 3. – 26. februar) er området omkring Dansk Arkitektur Center centrum for tre spektakulære lysværker.
Værker ved Dansk Arkitektur Center
VULNUS
C999
VULNUS er minimalistisk videokunst med et “stærkt, men ikke-dømmende syn på postmodernitet”. VULNUS på latin betyder en forseelse, der er i stand til at destabilisere et princip – et sår. Det hænger tæt sammen med begrebet sårbar.
VULNUS bruger ord og sætninger, som vi ser overalt – som bliver handlet på, udageret, brugt og misbrugt af alle. Det afslører, hvordan disse ord, vi næsten tager for givet, i stigende grad forpligter os til kontrakter, vi knap nok lægger mærke til.
C999 er en anonym multimediekunstner, som gennem sine værker dekonstruerer de digitale kontaktflader og netværker vi alle, mere eller mindre frivillige, har gjort os afhængige af. C999’s værk VULNUS er tidligere bl.a. blevet vist på projektionsfestivalen LUMA i New York (2022) samt Primarolia Festival i Athen (2022).
hook-Up
Igor Halicki
I lande som Danmark kan det være svært at forestille sig livet uden stabil elektricitet; i andre steder er det en hverdagssituation i millioner af husstande.
‘hook-Up’ er et generativt kunstværk, der skildrer forskellene i adgang til elektricitet i forskellige steder rundt om på kloden.
Ni abstrakte bevægelsesgrafikker viser tilgængelighed i Europa, Nordamerika, Latinamerika, Caribien, Afrika syd for Sahara, den arabiske verden, den hinduistiske verden, Fjernøsten og Sydøstasien. Æstetikken refererer til lokale farver og mønstre, mens den glathed af bevægelse viser tilslutningsprocenten for et specifikt område.
Stykket er en invitation til at reflektere over det spørgsmål, der er ukendt i Europa, selv i tider hvor alle taler om energibesparelser og dens pris.
Igor Halicki er lysdesigner aktiv på Københavns scener de sidste 5 år. Han har en særlig interesse i at fusionere nye teknologier og interaktiv belysning med scenekunst.
Gennem sin designerfaring blev han gennemblødt i tomrummet af generativ kunst og begyndte at bruge det til at kommunikere gennem abstrakte billeder.
Pixel Poetry
Niels Bonde
En poetisk grubling over medfødte kvaliteter ved skærmbilledets pixels. Hvordan billedet er lavet af pixels, med faste positioner, men skiftende farver.
Afhængigt af skærmen og applikationen er der flere eller færre pixels organiseret i lidt forskellige forhold. Dette er teknisk og banalt, men det er magisk, hvordan din hjerne behandler dette pixelflow og omsætter dem til objekter og fortællinger.
Overvej derefter, hvordan farverne er relateret til hinanden og i denne kodning er forbundet med det originale billede. Sådan identificerer algoritmer os ved at behandle disse få pixels og matche dem med databaser med portrætter skrabet fra onlinebilleder.
DAC Arkitekturløb
– Copenhagen Light Festival
Oplev værkerne langs spektakulær løberute
På grund af vejrsituationen udskydes DAC Arkitekturløb d. 17. februar ifm. Copenhagen Light Festival til fredag den 24. februar.
Deltag i DAC Arkitekturløb – en motionsrute igennem det indre København, hvor du guides forbi mere end 20 af de udstillede lysværker. Ruten er planlagt af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Copenhagen Light Festival. Du bestemmer selv om du vil gå eller løbe ruten i dit helt eget tempo. Ruten er tydeligt markeret med lys.