Ove Arup
and the
Philosophy of
Total Design

Udstillingsperiode

12. oktober 2018 - 17. februar 2019

Anmeldelser

♥♥♥♥
Politiken

“En klog arkitekt møder en kreativ ingeniør på virkelig velfortalt udstilling.”

DACs store efterårsudstilling går helt tæt på en af de største danske pionerer i ingeniør- og designverdenen i det 20. århundrede: Ove Arup.

Mange kender de ikoniske bygninger som Operahuset i Sydney og Pompidoucenteret i Paris. Men få kender en af de allervigtigste hovedpersoner bag. Danske Ove Arup revolutionerede ikke alene arkitekturen, men også måden ingeniørfaget praktiseres den dag i dag. Han kaldte sin filosofi ”total design”, fordi han mente, at helstøbt arkitektur opstår, når teknik, formgivning og æstetik smelter sammen.

“The architect should be part engineer and the engineer should be part architect in order to achieve a fruitful collaboration.”
Ove Arup

Portræt af Ove Arup
Foto af Godfrey Argent, 1969. © National Portrait Gallery, London

Tag med os på guidet tur i ingeniørens København hver søndag

London Zoo’s pingvinpool kickstartede Oves karriere og blev et stjerneeksempel på betons skulpturelle muligheder.
Foto: Frederick William Bond, 1934, UK. © ZSL

Den kreative, poetiske og humoristiske side af personen Ove kommer tydeligt frem i Oves egne kruseduller, som vises i udstillingen.

Foto: Doodle af Ove Arup, ca. 1960, privat samling.

Mærk Ove Arups projekter med hele kroppen

I udstillingen får du et enestående portræt af personen Ove og et særligt indblik i de mange prestigeprojekter, han står bag. Du oplever blandt andet Pompidoucenteret i Paris og en pool til pingviner i London. Og du kommer, ikke mindst, helt tæt på Operahuset i Sydney. Du ser den gigantiske computer, der i start 60erne udregnede operaens karakteristiske ydre skaller, og med Virtual Reality kan du sætte dig på taget af operahuset og opleve den fantastiske udsigt over Sydney. 

Du får også historien om den globale ingeniør- og designvirksomhed ARUP (i dag med over 14.000 ansatte i 34 lande), som Ove startede i 1946, og hvordan hans visionære tilgang til “Total Design” stadig tegner virksomheden den dag i dag. Her ser vi ind i fremtiden og oplever de nyeste og vildeste teknologier i arkitekturens verden. Du kan blandt andet komme tæt på verdens første bioreaktive facade skabt af algevækst og blive omsluttet af lyden af en vindmøllepark i et højteknologisk lydstudie. Det er en vild, kropslig oplevelse. 

Udstilling i børnehøjde

Det kræver fantasi og kreativitet til at løse ingeniørens byggeudfordringer med skæve, stærke og nærmest umulige konstruktioner. Vi inviterer ind i Construction Zone, hvor man kan bygge vilde ting.

Udsigten over Sydney og bugten fra taget af Sydney Operaen med et par VR-briller på er en oplevelse.

Vidste du…

At Operahuset er placeret på en fremskudt pynt, kaldet Bennelong Point, i Sydneybugten. Her ligger bygningen, der med sine 60 meter høje hvide, skaller er blevet Sydneys vartegn og største turistattraktion.

Video: fra Victoria & Albert Museum, London

Ove Arup & Partners var fra starten involveret i udviklingen af Centre Pompidous karakteristiske konstruktion, som ligner, at bygningen er på vrangen.

Foto: Centre Pompidou, Paris, Frankrig. © Ian Dagnall /Alamy

Præsenteret af

Ove Arup and the Philosophy of Total Design præsenteres af Dansk Arkitektur Center I samarbejde med Victoria and Albert Museum, London, i samråd med kurator Zofia Trafas White. Udstillingen er gjort mulig gennem samarbejde med ARUP.

Udstillingen er støttet af Realdania og Knud Højgaards fond

Ydermere tak til: Mobilrot, Iscenesætteren, Brand Factory, Glashærderiet