Ture

Kom med ud og oplev arkitektur
Vi tilbyder guidede ture, arkitekturrejser og studieture. Find din næste tur her.

En sand gave at få lov til at fordybe sig i alt det fede der sker i vores fantastiske by og så med så fagligt dygtige formidlere. Tak

– Marianne Thomsen

Søndagsture

Følg med i byens udvikling hver søndag, oplev nye sider af byrummet og hør alle de fantastiske fortællinger, der gemmer sig i og omkring bygningerne.

Gåtur fra Axel Towers til BLOX

Axel Towers åbnede i foråret, Tivolihjørnet åbner til efteråret og til næste år står BLOX klar. Strækningen fra Axel Towers til BLOX rummer gode byrumsløsninger, nye projekter på vej og prisvindende erhvervsbyggeri. Vi går en søndagstur og tager en status på dette område i vækst i det centrale København.

Gåtur på Carlsberg

Carlsberg rummer alt det, København er kendt for – kultur, historiske spor, ny arkitektur, midlertidighed, bæredygtig infrastruktur, tæt, højt og lavt. Udbygningen af Carlsberg fra lukket bryggerivirksomhed til ny bydel er i fuld gang, og det sidste tillæg til lokalplanen besluttet. Nu handler det bare om at følge med.

På stedet ture

Ser på Vinduer

I mere end ti år, har antropolog Marie Stender beskæftiget sig med vinduets væsentlige funktion i dagens bybillede. Alle er vi vilde med dagslys og udsigt, men hvad gør de stor glaspartier ved bylivet? Hvordan reagerer vi i byrummet, når vi via vinduet bliver inviteret indenfor hos mennesker vi ikke kender?

TILMELD DIG VIA BILLETTO HER:
Ser på Vinduer: Fra samling til museum
Torsdag d. 23. november

Gruppe ture

København er i konstant udvikling – tag med ud og oplev byens udvikling, der hvor den sker. Dansk Arkitektur Center tilbyder både historiske byvandringer og guidede ture til ny arkitektur for grupper af både private og professionelle. Se vores gruppeture herunder.

Carlsberg på Vesterbro

Et af de helt store udviklingsområder i København er Carlsberg på Vesterbro. Vi går turen gennem Carlsberg og ser nærmere på planerne for området. Vi fortsætter videre til Enghaveparken og ender turen på Enghave Plads.

Ydre Nørrebro

Ydre Nørrebro har lagt asfalt til to imponerende områdeløft, som har været med til at skabe nye byrum og bedre byliv i Københavns tættest befolkede kvarter. Denne gåtur er for jer, der vil opleve byudvikling på nært hold i et mangfoldigt kvarter.

Gåtur på Christianshavns havn

På denne gåtur ser vi nærmere på havnekajen langs Christianshavn, der længe har levet et usynligt liv, men som i dag er i rivende udvikling

Bæredygtige Indre By

København har sat sig det ambitiøse mål, at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Det mål er kun muligt, fordi byen i forvejen er grøn sammenlignet med andre hovedstæder. På denne gåtur kommer I tæt på de grønne løsninger i Indre By.

Havnetur mod nord

Havnen er et af Københavns vigtige og spændende byudviklingsområder, og den opleves bedst fra vandsiden. På havneturen mod nord kommer I helt tæt på den nye Nordhavn, og I får historien om de nye byggerier og byområder langs havnefronten.

Havnetur mod syd til Sluseholmen

Havnen er et af Københavns spændende byudviklingsområder, og på havneturen mod syd bliver det helt tydeligt, hvor meget København har forandret sig de seneste år. På turen mod syd vil I opleve havnebade, cykelbroer og de nye store boligområder Sluseholmen og Teglholmen.

Fra Havneholm til Havnestad

Turen fra Havneholm til Havnestad giver et fint blik ind i skiftet fra industrihavn til havnen som rekreativ zone. På denne gåtur oplever I de nye cykelbroer og maritime byrum ved Københavns havneholm.

Cykeltur havnen rundt

Med Havneringen har vi fået en helt ny mulighed i København: At kunne cykle havnen rundt – fra Inderhavnen i nord til Sluseholmen i syd!

Ørestad City

Ørestad City er stadig under fuld udvikling, og rummer en perlerække af arkitektoniske vartegn. På gåturen i Ørestads hjerte kan I opleve både bolig-, uddannelses- og erhvervsbyggerier, der alle oser af selvtillid – et Bjerg, en Sky og en trappe, der fungerer som catwalk

Ørestad Nord

Oplev Ørestad Nord. Det var her det første spadestik blev taget til udbygningen af det helt nye byområde Ørestad. Ørestad Nord kombinerer uddannelses- og forskningsinstitutioner med boliger, og på turen vil I også opleve prisvindende arkitekturperler som Tietgenkollegiet og DRs Koncerthus.

Ørestad Syd

Ørestad syd Tema:  Byplanlægning, bæredygtighed, midlertidig byrum, boligbyggerier og institutionsbyggeri Sights: Hotel Crowne Plaza, Rambølls hovedkvarter, Royal Arena, 8-tallet m.fl. Start: Metrostation Ørestad, ved metrosøjlen Slut: På sydsiden af 8-Tallet ved Café...