Danmarks mest levende mødested i hver region er fundet.

Vi tror på, at alle afkroge af Danmark rummer spændende steder, hvor livet leves, og mennesker mødes. Hver by har sin fortælling, sine mennesker og sine mødesteder, som gør den helt særlig. Derfor har vi bedt danskerne om at nominere og kåre regionernes fem mest levende mødesteder.

Om konkurrencen

Nominering
Danskerne har nomineret deres favoritsteder rundt i hele landet ved at dele et billede eller en kommentar på DACs Facebookside eller via hashtagget #DKslevendemødesteder på Instagram.

Afstemning
Fra d. 4. december til d. 14. december har danskerne stemt på deres yndlings steder på DACs Facebookside. De steder i hver region, der har fået flest stemmer løber med sejren.

Præmie
De fem deltagere, der har nomineret vinderstederne har vundet en tur for to til København samt et besøg i Dansk Arkitektur Center. Vi har trukket lod blandt dem, der har nomineret det samme vindersted.

Konkurrencen er en del af udstillingen ‘Ramt af byen’ der vises i perioden 14. oktober til 28. februar.

De fem mest levende mødesteder

  • I Region Nordjylland kan Gjøl Havn kalde sig det mest levende mødested
  • I Region Midtjylland løber Multihuset Sejs-Svejbæk med titlen som det mest levende mødested
  • I Region Syddanmark er Polymeren det mest levende mødested
  • I Region Sjælland er det Kulturhuset No1, der kan kalde sig det mest levende mødested
  • I Region Hovedstaden er det Papirøen, der kan kalder sig det mest levende mødested.

De deltagende kommuner er: Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Silkeborg, Herning, Odense, Vejle, Esbjerg, Sønderborg, Roskilde, Holbæk, Guldborgsund, Helsingør, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Faaborg-Midtfyn.
Borgerne har kunnet nominere mødesteder i alle landets kommuner.

Læs mere: Her er Danmarks fem mest levende mødesteder

Danskerne har stemt: Her er Danmarks fem mest levende mødesteder
Danmarks fem mest levende mødesteder er nu kåret af danskerne. Folk fra alle hjørner af landet har nomineret deres absolutte yndlingssteder og efter en intens afstemning, hvor 2.348 har stemt, er det mest levende mødested i hver region nu kåret.

Hvor er de mest levende mødesteder?
Bag jagten på levende mødesteder står Dansk Arkitektur Center og 17 danske kommuner. Danskerne har nomineret intet mindre end 68 mødesteder fordelt over Danmarks fem regioner.

Hver by har sin unikke historie, helt særlige stemning og nogle specielle steder, som gør den til noget ganske værdifuldt. Det er steder, der sprudler af energi, bevægelse og liv, når mennesker mødes lige netop her.

Danmarks favoritter
Nu har danskerne afgjort hver regions favoritmødested. Her kommer et overblik over vinderne:

Gjøl Havn tager førstepladsen som det mest levende mødested i Region Nordjylland.
Gjøl Havn emmer af hygge og aktiviteter og har gennem generationer været et naturligt mødested for borgerne og gæster udefra. På fjorden er der masser af sejlads i flere forskellige bådtyper og folk, der surfer. På land er der rig mulighed for at mødes for en uformel snak eller over en forfriskning i Kulturcafeen eller på Gjøl Kro. Og så er havnen samlingspunkt ved sommerfester, julemarkedet og andre aktiviteter. Gjøl Havn er levende året rundt”, siger Helle Bak Andreasen, formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune.
I Nordjylland går andenpladsen til Hjørring Bibliotek, og tredjepladsen går til The Reef i Frederikshavn.

Region Midtjyllands vinder er Multihuset Sejs-Svejbæk i Silkeborg Kommune. Hvad der gør Multihuset Sejs-Svejbæk til noget ganske særligt fortæller Borgmester Steen Vindum (V):
Der er en meget positiv udvikling i gang i Silkeborg Kommune, hvor der både bygges og udvikles samtidig med, at lokalområder tager for i deres nærområder og laver både byrum og fællesskaber. Lokale kræfter styrker foreningslivet og bylivet. Multihuset i Sejs-Svejbæk er et godt eksempel på et unikt, lokalt mødested”.
I Midtjylland går andenpladsen til Østre Søbad i Silkeborg, og tredjepladsen går til Sportspubben Målet også i Silkeborg.

Der har været kamp til stregen i Region Syddanmark. Ud af hele 38 nomineringer er det Polymeren, der tager sejren. Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen (V) fortæller om Vinderstedet:
Polymeren er et sted skabt af borgerne for borgerne. Her er der plads til alle gode idéer, og det er et eksempel på borgerdrevet byudvikling, når det er bedst. Samtidig er Polymeren med til at redefinere, hvad en forstad som Årslev kan. Polymeren blander det urbane med de unikke kvaliteter, der er ved at bo i en lille by tæt på naturen. Der er ikke mange byer i Danmark, der kan tilbyde sådan et mødested”.
I Syddanmark går andenpladsen til Stige Ø i Odense, og tredjepladsen går til Kislings i Sønderborg.

Rykker vi blikket til Region Sjælland, er Kulturhuset No1 i Tølløse det mest levende mødested med hele 40% af stemmerne. Det er Fællesskab Tølløse, der står for No1, og formand Jens Algot fortæller:
No1 tilhører alle os, der bor i Tølløse og omegn, og alene det frivillige liv gør, at stedet summer af liv. Det er et moderne forsamlingshus og et samlingssted for byen, men det er også et kulturhus, hvor vi arrangerer spændende arrangementer, der appellerer til hele Sjælland. Derfor er vi også superstolte over kåringen som Sjællands mest levende mødested“, siger han.
I Region Sjælland går andenpladsen til Maglesø i Holbæk og tredjepladsen til Evigheden i Nykøbing Falster.

Når vi zoomer ind på Hovedstaden, er det Papirøen, der kan bryste sig af at være det mest levende mødested med 28,9% af stemmerne. Papirøen har gennem 4 år samlet både lokale og turister. Papirøen er med sine mange mad- og drikkeboder og smukke udsigt over Københavns Kanal byens mest levende mødested.
I Hovedstaden går andenpladsen til Bibliotekshaven i Gladsaxe, og tredjepladsen går til Kulturværftet i Helsingør.

Med konkurrence hører også præmier til. De fem danskere, der har nomineret de fem vindermødesteder, har vundet en betalt tur for to til København samt besøg i udstillingen ’Ramt af byen’ på Dansk Arkitektur Center. Udstillingen handler om, hvordan vi mennesker bliver ramt af byen, og hvordan den påvirker os.

Se billeder og læs om de 68 nominerede mødesteder i konkurrencen på Dansk Arkitektur Centers Facebookside og på #DKslevendemødesteder.