Dansk Arkitektur Center

Nikolaj Sveistrup

Programchef for BUILD/CITIES
+45 2157 9948

Nikolaj Sveistrup er ansvarlig for, at den samlede programflade af DAC& BUILD/CITIES' aktiviteter bidrager til DAC's samlede brand som international dagsordensættende destination indenfor byledelse, byudvikling og bydesign. BUILD/CITIES er DACs aktivteter rettet mod de professionelle aktører indenfor by- og landsskabsudvikling og omfatter netværk, uddannelse, konferencer og udviklingsprojekter mv.

Nikolaj har i tidligere jobs i KL og Friluftsrådet arbejdet med nye løsninger i byerne, bedre byrum, grønne systemløsninger (især klima) og forberedelse af de kommunale forvaltninger til de nye løsninger der er på vej og hvordan byerne til omstilles til Smart Cities, men også til at være resiliente - gerne med international videndeling. Som del af dette arbejde har Nikolaj været procesleder på et indsatsområde kaldet "Fremtidens tekniske forvaltning", med fokus på nye governancemodeller. Nikolaj er erfaren ift. funding og partnerskaber, og har rejst midler til en lang række projekter. Nikolaj har desuden skrevet en bog om friluftsliv om politik, planer og praksis og haft forskningsfokus på helhedsorienteret planlægning.

Nikolaj er uddannet Cand. Scient. i geografi og kommunikation fra RUC med speciale i kommunal og regional planlægning og har taget en række relevante efteruddannelser med fokus på ledelse, projektledelse og public affairs.