Minecraft

Foto: Kontraframe

Spil Minecraft online sammen med os. Det er gratis at være med, men kræver Minecraft brugerlicens.

Kids’ City er en stor by – men byen er ikke færdig endnu. Hvordan skal den se ud? Byg dit bud på en løsning, og del dine idéer med os i spillet. Vi kan maks. have 50 online spillere ad gangen. Mød os virtuelt og oplev Kids’ City udstillingen. I Minecraft.

Inden du går i gang med dit byggeprojekt så tænk over følgende:

  • Hvilke bygninger skaber de bedste rammer for fællesskab og plads til alle?
  • Hvilke farver og materialer inviterer til at lege og have det sjovt sammen?
  • Hvordan kan du bruge naturen til at skabe fælles rum i byen?

 

Kids’ City spilles på serveradressen: IP: 136.243.131.170 Port: 19132. Du skal bruge Windows 10-versionen og ikke Java-versionen, hvis du bruger computer. Hvis du bruger telefon eller tablet skal du blot downloade Minecraft fra App store eller Google Play. Serveren giver adgang til maksimum 50 spillere ad gangen og nulstilles hver mandag og torsdag. Du skal logge ind på din egen konto i Minecraft, og du skal derfor have købt brugerlicens hos Microsoft/Mojang, for at kunne spille.

Til far og mor – eller dig der ikke kender Minecraft

Minecraft er et onlinecomputerspil skabt af svenskeren Markus ‘Notch’ Persson i 2009. I dag har Minecraft omkring 90 mio. spillere verden over, og ejes af Microsoft/Monjang AB.

I spillet styrer man en figur, som kan ødelægge eller placere blokke for derved at bygge forskellige scenarier, strukturer og verdener. Spillet foregår enten i single- eller muti player, og kan tilgås i to forskellige modes – creative og survival. Det overordnede mål i survival mode er at samle ressourcer og bygge ting, bygninger, etc., for at overleve mod monstre, der optræder i spillet. I creative mode er det eneste fokus at anvende de uanede ressourcer og materialer til at udfolde sig kreativt, og bygge.

Minecraft Education Edition

Minecraft er også udviklet i en version, som er målrettet undervisning. Minecraft: Education Edition (MEE) er en læringsbaseret version af det klassiske Minecraft. Versionen tilbyder undervisning i flere fag bl.a. historie, matematik og kemi. Spillet giver eleverne mulighed for at udforske en virtuel verden af landskaber, bygning og genstande samt udføre forskellige opgaver. Blandt andet kan eleverne lære at formulere algoritmer og programmere dem i et visuelt miljø. Derudover har læreren mulighed for at instruere spillet og se opgaveløsningen i real time.

Er du nysgerrig på vores udstilling Kids’ City, så læs mere her

Undervisning med Minecraft

I Dansk Arkitektur Center anvender vi Minecraft som del af vores undervisningsprogram. Vi tilbyder blandt andet undervisningsforløbet Jagten på fællesskabet til elever i udskolingen. Forløbet kobler det populære computerspil med undervisning i arkitektur og designproces og har temaerne beboerdemokrati og fællesskab som omdrejningspunkt. Ved at benytte Minecraft giver forløbet eleverne mulighed for at være kreative og visualisere deres ideer i et univers, som mange af dem bruger i fritiden og derfor er fortrolige med. Du kan læse mere om forløbet her.

 

Brug for hjælp?

Har du problemer med at finde Kids’ City i Minecraft, kan du i hverdagene kontakte Luise J. Holm-Rathje på ljr@dac.dk

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.