Open
House

Datoer

25. – 26. marts 2023

Gratis adgang

I Open House-weekenden er der gratis adgang i DAC

Udsolgt

Dette event er desværre udsolgt.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til Open House er du meget velkommen til at skrive til os på info@dac.dk.

I weekenden d. 25-26. marts 2023 åbner vi for en stor, gratis gave, når Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune lancerer Open House Copenhagen, der bliver din nøgle til byens lukkede bygninger. Kom med bag facaden på alt fra palæer til hemmelige teknikrum, du ikke vidste fandtes.

Til Open House Copenhagen kan du komme helt tæt på Københavns fantastiske arkitektur, og høre de mange historier, der gemmer sig i dens mursten og beton. Med over 50 steder på programmet kan du besøge alt fra smukke palæer, fascinerende kraftværker, gårdhaver til private hjem. Du kan opleve historiens vingesus eller de nulevende arkitekters bud på, hvordan vi skal bo.

Fra verden til København

Open House er et internationalt koncept startet i London for 30 år siden. I dag holdes der Open House i mere end 50 byer over hele verden.  Det er første gang at Open House bliver afholdt i København. Det sker som del af, at København er udnævnt til Arkitekturhovedstad (World Capital of Architecture) af UNESCO i 2023. Københavns Kommune har arrangeret et stort festivalprogram hele året for at fejre titlen – og Open House er et signaturevent i det program.

Alle skal kunne deltage

En vigtig del af Open House er at åbne arkitekturen for alle. Men selv når dørene er åbne, er det ikke alle bygninger, som er tilgængelige – hvis man f.eks. har en barnevogn, er dårligt gående eller har nedsat syn. I samarbejde med Bevica Fonden har vi fokus på at sikre ligeværdig adgang for flest mulige. Derfor har vi gjort en særlig indsats for at flere kan deltage – læs mere om de konkrete tiltag på programsiden.

Bliv en del af Open House

Vi har brug for hjælp med at åbne alle de fantastiske steder! Hvis du har lyst til at være frivillig til Open House, så tøv ikke med at kontakte os! Skriv til info@dac.dk med emnefelt ’frivillig’ og hør mere.

Tak til

Open House Copenhagen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Bevica Fonden, Københavns Kommune og Karberghus.

Luftfoto af Københavns havn med Langebro, Lillelangebro og BLOX i forgrund

Det kan du opleve i arkitekturåret 2023

Disse bygninger kan du besøge

Til Open House kan du blandt andet komme ind i Brønnums Hus og Harsdorffs Hus, som begge har nogle fantastiske interiører.

Foto: David Kahr / Karberghus

Annullerede billetter

Der har vist sig at være overvældende interesse for at deltage i Open House i København. Da det er vores ansvar at sikre en god og sikker oplevelse for alle gæster, og også for de bygninger og private hjem som inviterer indenfor under Open House, har vi desværre set os nødsaget til at annullere en del af billetterne.

Er mine billetter blevet annulleret?

En del af billetterne til Open House er desværre blevet annulleret. Du vil modtage en endelig e-mail fra os med en endelig bekræftelse eller annullering af dine billetter.

Hvorfor er nogle billetter annulleret?

Efter vi lancerede programmet til Open House, steg deltagerantallet eksplosivt på meget kort tid. Så meget at vores billetsystem ikke kunne følge med.

Det er første gang at Open House er i København og på baggrund af tal fra andre sammenlignelige byer havde vi fejlvurderet, hvor mange deltagere vi kunne forvente, hvorfor der ikke var sat loft i billetsystemet. Med andre ord nåede vi desværre ikke at sætte et loft på antallet af billetter, før skaden var sket.

For at sikre en tryg og god oplevelse, har vi set os nødsaget til at annullere en del af billetterne for at kunne gennemføre arrangementet. Vi er virkelig kede af, at vi må annullere nogle af billetterne, men vi bliver nødt til at prioritere at de der deltager kan få en god og sikker oplevelse.

Modtager jeg en e-mail med mine billetter?

Ja, vi udsender e-mails med information om, hvorvidt man har sin billet eller ej. Alle vil modtage en e-mail – uanset om man får sin billet annulleret eller bekræftet.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

×