Open
House

Datoer

25. – 26. marts 2023

Program

Se de mange spændende steder, du kan besøge under Open House.

Udsolgt

Vi oplever ekstraordinær stor interesse for Open House. Det betyder, at vi desværre må melde udsolgt.

Der kan forekomme forsinkelse på udsendelse af billetter. Hvis du har bestilt billetter, skal du nok nå at få dem tilsendt i god tid inden Open House den 25. marts

I weekenden d. 25-26. marts 2023 åbner vi for en stor, gratis gave, når Dansk Arkitektur Center og Københavns Kommune lancerer Open House Copenhagen, der bliver din nøgle til byens lukkede bygninger. Kom med bag facaden på alt fra palæer til hemmelige teknikrum, du ikke vidste fandtes.

Til Open House Copenhagen kan du komme helt tæt på Københavns fantastiske arkitektur, og høre de mange historier, der gemmer sig i dens mursten og beton. Med over 50 steder på programmet kan du besøge alt fra smukke palæer, fascinerende kraftværker, gårdhaver til private hjem. Du kan opleve historiens vingesus eller de nulevende arkitekters bud på, hvordan vi skal bo.

Fra verdenen til København

Open House er et internationalt koncept startet i London for 30 år siden. I dag holdes der Open House i mere end 50 byer over hele verden.  Det er første gang at Open House bliver afholdt i København. Det sker som del af, at København er udnævnt til Arkitekturhovedstad (World Capital of Architecture) af UNESCO i 2023. Københavns Kommune har arrangeret et stort festivalprogram hele året for at fejre titlen – og Open House er et signaturevent i det program.

Alle skal kunne deltage

En vigtig del af Open House er at åbne arkitekturen for alle. Men selv når dørene er åbne, er det ikke alle bygninger, som er tilgængelige – hvis man f.eks. har en barnevogn, er dårligt gående eller har nedsat syn. I samarbejde med Bevica Fonden har vi fokus på at sikre ligeværdig adgang for flest mulige. Derfor har vi gjort en særlig indsats for at flere kan deltage – læs mere om de konkrete tiltag på programsiden.

Bliv en del af Open House

Vi har brug for hjælp med at åbne alle de fantastiske steder! Hvis du har lyst til at være frivillig til Open House, så tøv ikke med at kontakte os! Skriv til openhousecph@dac.dk med emnefelt ’frivillig’ og hør mere.

Tak til

Open House Copenhagen er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Bevica Fonden, Københavns Kommune og Karberghus.

Det kan du opleve i arkitekturåret 2023

Disse bygninger kan du besøge

Til Open House kan du blandt andet komme ind i Brønnums Hus og Harsdorffs Hus, som begge har nogle fantastiske interiører.

Foto: David Kahr / Karberghus

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

×