Dansk Arkitektur Center

BLOX i byen – fra parkeringsplads til kulturliv

gåtur

Vælg dato

Vælg tidspunkt

Tidspunkt

Pris

Standard
DKK 130.00
Klub-pris
DKK 95.00
Standard + entré til DAC
DKK 170.00
Vælg billet

BLOX er mere end en bygning. Den er nerven i den byudvikling, som skal forvandle området ved Bryghuspladsen fra en vindblæst plads til et levende kulturområde. Tag med os på tur til byen omkring BLOX, og hør om tankerne der ligger bag – og om hvordan de skal blive til virkelighed. 

Området omkring BLOX er interessant. I mange år en parkeringsplads, vi ikke ænsede, selvom placeringen kun er et stenkast fra store destinationer som Rådhuspladsen og Christiansborg. Med åbningen af BLOX har vi fået en ny plads, Bryghuspladsen, der ligger mellem BLOX og den historiske gule bygning, Fæstningens Materialgård.Pladsen er med til at skabe liv på et sted midt i København, som vi i mange år har vendt ryggen. Indtil nu. 

På turen starter vi med at se på BLOX udefra og høre om tankerne bag byggeriet. Vi fortsætter til Bibliotekshaven bag Christiansborg, der er Slotsholmens kulturhistoriske hjerte og som trækker tråde til både Christian IV og stjernearkitekten Daniel Liebeskind. Vi krydser Frederiksholm Kanal og fortsætter over til Vester Voldgade, hvor de første streger til hele byudviklingsprojektet omkring BLOX blev slået. 

Vi slutter turen i DACs Passage og binder historien om BLOX i byen sammen; en historie om at forbinde by og havn via ny arkitektur og store visioner. 

Praktisk

  • Guide på turen er en af DACs øvede guider
  • Hold øje med vejret og medbring evt. paraply eller solhat. Vi gennemfører turen uanset vejret

Skal du afsted med en gruppe? 

Turen kan også bookes som privat gruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide. Book her

Foto: Rasmus Hjortshøj

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.