Dansk Arkitektur Center

Carlsberg Byen – når bryggeri bliver til by

gåtur

Vælg dato

Vælg tidspunkt

Tidspunkt

Pris

Standard
DKK 130.00
Klub-pris
DKK 95.00
Vælg billet

På Carlsberg boede Danmarks mest berømte bryggerfamilie i et industrikvarter med grønne kobbertage og smukke detaljer. I dag er der igen gang i kedlerne i området, hvor de tidligere industribygninger nu får nyt liv og blandes med moderne byggeri, klimasikring og højhuse. Tag med os ud og følg udviklingen.

Carlsberg har alt det, en god historie er lavet af. En dramatisk familiesaga, foretagsomhed, storkapital og en ukuelig tro på fremtiden. Kombineret med en sans for kvalitet, kunst og arkitektur, har bryggerfamilien Jacobsen sat et stort aftryk på hele København. Det var på Valby Bakke, at det hele begyndte for mere end 150 år siden.

I dag er Carlsberg ikke længere et industrikvarter, men et bykvarter, og hedder Carlsberg Byen. 
Meget er revet ned, meget er fredet og består, og andet transformeres. Derfor følger vi alle spændt, hvordan det historiske vingesus føres op til i dag, nu hvor bryggeriområdet omdannes fra lukket industri til moderne by. 

Vi tager turen rundt og fortæller om områdets historiske tyngde og helhedsplanen for dets udvikling. Vi ser, hvordan bæredygtighed og klimasikring er tænkt ind. Og så får vi et indblik i de boliger, hoteller, institutioner, pladser og veje, der kommer til at forme det ny Carlsberg. 

Praktisk:

  • Guide på turen er en af DACs øvede guider
  • Hold øje med vejret og medbring evt. paraply eller solhat. Vi gennemfører turen uanset vejret

Turen er blevet til i samarbejde med Carlsberg Byen.

Skal du afsted med en gruppe? 

Turen kan også bookes som privat gruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide. Book her

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.