Dansk Arkitektur Center

Hvem skal bestemme, hvad der er god arkitektur?

bloxtalk

Dato

30. april 2019

Tidspunkt

18.00 – 20.00

Pris

Standard
DKK 175.00
Klub-pris
DKK 140.00
Vælg billet

Vær med, når en af vor tids største danske arkitekter, Dorte Mandrup, reflekterer over, hvornår arkitektur fremmer vores samfund – og hvornår den skæmmer det. Anne Sophia Hermansen, kulturredaktør på Berlingske, udfordrer Dorte på, hvordan moderne arkitektur kan forenes med vores natur og kulturarv. 

Arkitekturen forandrer sine omgivelser. Og dét skaber debat. For hvornår forbryder arkitekturen sig mod sine omgivelser og hvornår bliver den en accepteret del af vores fælles kulturarv? Kan vi snakke om god og dårlig arkitektur – eller er det i virkeligheden bare en diskussion om smag?

Anne Sophia Hermansen er ikke bange for at kalde arkitekter for ”rene serieforbrydere”. Ikke mindst når arkitekturen indtager kulturhistorisk følsomme omgivelser. Se hende interviewe arkitekt Dorte Mandrup, som blandt andet er kendt for at skabe arkitektur i netop natur- og kulturhistorisk følsomme områder. Fra den UNESCO-beskyttede Isfjord ved Ilulissat i Grønland og til Vadehavet ved den danske, tyske og hollandske vestkyst. Fra Nordhavns historiske havneindustri til bryggerhallerne i det ikoniske Carlsberg Byen. 

Vi viser også filmen Jury’s Cut om én af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser Mies van der Rohe Award. En pris som netop Dorte Mandrup er med til at uddele i 2019 – og hvor hun som den første danske nogensinde er formand for juryen.

Din billet giver også adgang til før arrangementet at opleve DACs aktuelle udstillinger ’Umistelige landskaber – en arkitekturudstilling af Dorte Mandrup’ og ’Nutidens Forbrug – Fremtidens problem’. 

Arrangeret i samarbejde med CAFx

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.