Dansk Arkitektur Center

Nordhavn – fremtidens bæredygtige by

gåtur

Vælg dato

Vælg tidspunkt

Tidspunkt

Pris

Standard
DKK 130.00
Klub-pris
DKK 95.00
Vælg billet

For bare fem år siden var Århusgadekvarteret i Nordhavn omkranset af hegn og kontrolposter, fordi det var en del af Københavns frihavn. I dag er kvarteret et dynamisk byområde med bæredygtige løsninger, havnebad og metro til døren. Tag med og hør om udviklingen af fremtidens bæredygtige by. 

Århusgadekvarteret, indre Nordhavn, eller bare Nordhavn. Vi ved endnu ikke helt, hvad vi skal kalde området – så nyt er det. 
Tegnestuer flytter herud, forskellige boligtyper blander sig med hinanden, beliggenheden ved vandet er et attraktiv og sporene fra den gamle industrihavn, fascinerer os.

Området bliver bygget på en robust helhedsplan tilbage fra 2008, hvor det at tænke social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed var helt nye greb. I dag begynder vi at se resultaterne. God infrastruktur, tæt by, klassiske materialer og bevaring af eksisterende bygninger suppleret med nye. Det rene vand i havnen er blevet et nyt byrum med en lang åben promenade. Og området udvikler sig hver dag; tag med og se hvordan.

Praktisk:

  • Turen begynder i By & Havns udstilling, Himmel & Hav. Se udstillingens åbningstider her
  • Guide på turen er en af DACs øvede guider
  • Hold øje med vejret og medbring evt. paraply eller solhat. Vi gennemfører turen uanset vejret

Turen er blevet til i samarbejde med By & Havn.

Skal du afsted med en gruppe? 

Turen kan også bookes som privat gruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide. Book her

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.