Dansk Arkitektur Center

Udstillinger

Ove Arup and the Philosophy of Total Design

12. oktober 2018 – 17. februar 2019

Ove Arup står for ingeniørkunst i verdensklasse. Via prototyper, lydinstallationer, modeller, film og interaktive installationer giver vi dig et kig bag facaden på ikoniske byggerier som Sydney Opera House og Centre Pompidou i Paris.

Jørn Utzon – Horisont

7. november – 3. marts 2019

I 2018 ville Jørn Utzon være fyldt 100 år. Vi fejrer den danske stjernearkitekt med soloudstillingen ”Horisont”, der viser Utzons mange rejser og den nysgerrighed for fremmede kulturer, der prægede hans vidunderlige ikoniske arkitektur.

 

Klimabyer

5. december 2018 – 15. februar 2019
Gratis adgang

Klimabyer stiller skarpt på banebrydende bæredygtige initiativer indenfor byudvikling og arkitektur – i Danmark og globalt. Træd ind i en midlertidig byhave af landskabsarkitekterne fra Out of Office, lær om nye materialer og gå på opdagelse i globale initiativer.

FORSK!

2. november – 20. december 2018
Gratis adgang

DAC stiller skarpt på ny arkitekturforskning i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus. Hvordan influerer digitale teknologier arkitekturen, hvordan tilpasser vi byer til klimaforandringer og hvad er vores fælles bygningshistorie? Kom og oplev hvorfor arkitekter forsker, og hvad de forsker i.

Mode møder kunst

1. november – 31. december 2018
Gratis adgang

Resten af året udgør DAC Design Shop rammen om ARTiiGs udstilling “Art and fashion as a public statement”. ARTiiGs mission er at bringe kunst til offentlige rum via mennesker.

 

Made in Denmark

Permanent udstilling

Gå på opdagelse i dansk arkitektur- og designhistorie.

 

 

Kommende udstillinger

Formgivning – BIG

12. juni – 20. oktober 2019

Danmarks helt egen stjernearkitekt Bjarke Ingels og hans virksomhed BIG er verdensberømte for deres legende, eksperimenterende og innovative arkitektur. Næste sommer fylder vi hele DAC med den største BIG udstilling nogensinde – installationer, modeller, film, prototyper og alt det, der inspirerer BIG til hele tiden at bryde grænserne for hvad arkitektur kan og vil.

Dorte Mandrup

13. marts – 26. maj 2019

I foråret 2019 åbner vi dørene for en af vor tids største danske arkitekter: Dorte Mandrup. I et sanseligt og forførende univers præsenteres du for Dorte Mandrups fantastiske arkitektur ved Vadehavet på den danske vestkyst og Ilulissat Isfjord i Grønland – og som begge er på UNESCOs liste over verdensarv. Oplev hvordan arkitektur formes af utrolige naturforhold.

Bæredygtige byer

Marts – maj 2019

I en tid hvor verdens byer udvikler sig med voldsom hastighed, stiller vi skarpt på udviklingen af bæredygtige byer og FNs verdensmål # 11. Vi præsenterer en udstilling og et eventprogram, der giver unge en stemme i visionen om en bæredygtig byudvikling. Vær med, når unge bygger by ”live” og kalder til samtale om fællesskab, engagement, tilgængelighed, lighed, miljø & klima.

Tidligere udstillinger