Udstillingsåbning og afsløring af vinderne af Fang din by-fotokonkurrence ​

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Dansk Arkitektur Center (DAC) inviterer til festlig åbning af Fang din by – Byens Sjæl fotoudstilling på Bryghuspladsen torsdag d.9. juni 2022. Vinderne af konkurrencen af-sløres, og markerer indvielsen af fotoudstillingen. Inspireret af byens sjæl temaet byder Dansk Arkitektur Center også på live musik fra Soulkompagniet, der vil spille række klassiske sjælfulde soulnumre. Og så kommer Istid forbi og tryller med nitrogen, som forvandler flydende mælk til iskold is.

Over 5.300 fotos er blevet skåret ned til blot 56 stykker af juryen med bl.a. Helena Christensen og Maren Uthaug i front. Til åbningen afsløres, hvilke fotos, der stod distancen samt vinderne af 1., 2. og 3. præmien. Juryen deler ud af sine begrundelser for, hvorfor lige netop de tre fotos fortjente at vinde. Og så får vinderen af 1. præmien overrakt en billet til en tur i luftballon, hvor man i den grad kan opleve byens sjæl i de højere luftlag.

Fotokonkurrencen er støttet af den filantropiske forening Realdania, og udviklet af Dansk Arkitek-tur Center i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Fornyet optimisme at spore

Årets tema ’Byens sjæl’ sætter fokus på, hvad det gør en by særlig. Hvad adskiller en by fra en anden? Og hvor gemmer byens sjæl sig? Er det i bygningerne? I stemningen? I det gamle eller i det nye. Det har deltagere i både den åbne konkurrence og skolekonkurrencen skulle forholde sig til.

For 7. år i streg står Dansk Arkitektur Center bag fotokonkurrencen, der med rekordmange fotos igen i år for alvor har bidt sig fast, som et vigtigt og relevant bidrag til at dokumentere byens udvikling og vise et øjebliksbillede af danskernes blik på byen. De indsendte bidrag træ-der ud af skyggen på de seneste to års Corona-pandemi og viser en fornyet optimisme i, hvor-dan vi oplever vores byer og byrum.

”For første gang i år har konkurrencen nået så langt ud, at vi endda fik henvendelser fra Grønland og Færøerne, om de måtte deltage i konkurrencen. Og jeg kan afsløre, at der er fotos derfra, som nåede hele vejen med i udstillingen og i vinderfeltet. Det udfordrer vores blik på, hvad en by er, og hvordan den ser ud,” fortæller Tanya Lindkvist, programchef i Dansk Arkitektur Center og en del af juryen.

Program

17.00: Istid serverer is
17.30: Velkomst og præmieoverrækkelse
18.00-18.30: Koncert med Soulkompagniet
19.00: Tak for i dag

Udstillingsperioder

Udover udstillingen på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center vises fotoudstillingen også på udvalgte biblioteker fordelt over hele landet, og som noget nyt også på Folkemødet på Bornholm.

  • 9. juni – 2. oktober 2022: Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center, København
  • 9. juni til 31. juni: Allinge, Bornholm (inkl. Folkemødet)
  • 1. juli til 30. juli: Dokk1 i Aarhus
  • 1. august til 31. august: Sønderborg foran Hovedbiblioteket
  • 1. september til 2. oktober: Faaborg/Ringe bibliotek

Juryen

Juryen består af model og fotograf Helena Christensen, anmelderrost forfatter og fast tegner for Politiken med striben Ting jeg gjorde, Maren Uthaug, sidste års vinder af Fang din by 2021 Oliver Sperling, direktør for Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen, og pro-gramchef på Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist.

For mere information besøg www.dac.dk/udstillinger/fang-din-by-2022

Om Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center er en international kulturattraktion, der skaber engagerende oplevelser og debat om arkitektur og design. Her kan du opleve udstillinger, ture, events, shoppe design-produkter og nyde den spektakulære udsigt over byen fra caféens store tagterrasser.

Det finansielle grundlag er et offentligt-privat partnerskab mellem foreningen Realdania og staten repræsenteret ved Erhvervsministeriet, Kulturministeriet og Indenrigs- og Boligministeriet.

×