Varm op til en bæredygtig jul med Dansk Arkitektur Center

Kontakt og yderligere information

Presseansvarlig i Dansk Arkitektur Center
Mia Heil Rasmussen
+45 4016 3332 mhr@dac.dk

Vinteren kommer snigende, og det er blevet tid til at trække i uldsweateren og tage på jagt efter juleoplevelser for hele familien. I Dansk Arkitektur Center (DAC) varmes der op til jul med et juleværksted for børn og voksne, julemenu i DAC Café, juleshopping i DAC Design Shop og julemarked på Bryghuspladsen. Samtidig er det sidste chance for at opleve den anmelderroste udstilling FORMGIVING af BIG – Bjarke Ingels Group eller se den nyåbnede Snedkernes Efterårsudstilling, der med titlen Re-think, Re-use, Re-duce viser vejen for bæredygtigt og eksperimenterende møbeldesign.

Lav smukke bæredygtige julegaver

I DACs familieværksted kan børn og voksne være kreative og lave bæredygtig julepynt. Himmeli hedder den finske juletradition, der kombinerer naturmaterialer med et elegant geometrisk formsprog. Lad julefreden sænke sig i DACs værksted og lav jeres egne julegaver, der er så flotte, at de er svære at give væk.

Juleshopping og julemad

DAC Design Shop bugner af kunst, bøger og livsstilsprodukter fra førende og up-coming brands til store og små – og holder åbent helt indtil 23. december kl. 18. Efter juleshopping kan turen sluttes af i DAC Café med en delikat juleplatte, æbleskiver og hvid rom-gløgg med byens flotteste udsigt over havnens funklende lys.

Julemarked på Bryghuspladsen

På Bryghuspladsen foran BLOX-bygningen er der livemusik, julelys, æblegløgg til børn og varm rødvinsgløgg til voksne. I et juletelt afholdes forskellige workshops, hvor børn kan lave deres eget julehåndværk, bl.a. hjerter, propeller og dekorationer. Hvis vejret tillader det, er der også mulighed for at bage snobrød og deltage i julebyttemarkedet. Aktiviteterne foregår både lørdag og søndag denne weekend fra kl. 13-17. Link til programmet.

Stole af ålegræs og borde af yoghurtbægre

Man kan også opleve temaet bæredygtighed i DACs udstillinger. F.eks. i Snedkernes Efterårsudstilling 2019, hvor man gerne må mærke på møblerne og sanse deres form og materiale. Politiken gav en flot anmeldelse med 5 hjerter fordi ”omhu og omtanke går hånd i hånd” i udstillingen.

Oplev den anmelderroste BIG-udstilling, før det er for sent

December er desuden finalen på Dansk Arkitektur Centers anmelderroste udstilling med tegnestuen BIG, der lukker den 12. januar. Udstillingen viser en farvestrålende jungle af BIGs arkitektur og tager den besøgende med helt ind i maskinrummet for en af landets mest fremadstormende og nytænkende tegnestuer. Besøg den, før det er for sent, og udskift decembermørket med et farverigt fyrværkeri af nutidens og fremtidens arkitektur.