Fang
din by

En ny skønhed

Foto: Angel David Castillo

Fang din by

En ny skønhed

Foto: Angel David Castillo

Fotokonkurrence

1. marts – 1. maj

 

Udstilling

6. juni – 1. oktober
Bryghuspladsen ved BLOX

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du med kameraet eller mobilen i hånden fortolker din by, som den ser ud lige nu. I år inviterer vi alle til at fange en ny, mere bæredygtig skønhed.

I 2024 drager Fang din by i samarbejde med New European Bauhaus-projektet Desire – an Irresistible Circular Society ud over Danmarks grænser og åbner for første gang op for, at man kan indsende fotos fra andre byer i Europa. Dansk Arkitektur Center samarbejder i år med kommuner og kulturinstitutioner i Riga, Torino, Ljubljana, Milano og Amsterdam, som inviterer indbyggere derfra til at deltage i konkurrencen.

Årets tema er En ny skønhed

Verden forandrer sig, og vores øjne skal derfor vænne sig til at finde skønhed i den nye, mere bæredygtige fremtid. Den før så tætklippede græsplæne er måske skiftet ud med valmuer, kornblomster, højt græs, og skiltet Vild med vilje, der for en sikkerheds skyld antyder, at det altså ikke er dovenskab men samfundssind, der er på spil. Vi kan ikke blive ved med at forbruge, som vi før har gjort det, i tilstræbelsen efter en æstetik, som vi i dag må kalde forældet. Højt græs og bier i baghaven kan altså betyde, at vi skal til at se en ny skønhed med vores gamle øjne. Er du klar til det?

Temaet er hentet fra projektet Desire, der eksperimenterer med at skabe mere bæredygtige, æstetiske og inkluderende løsninger.

  • Hvis vi i stedet for kridhvide, nymalede vægge skal lære at leve med patina og spor af tiden – hvor finder du så det henne i din by?
  • Hvis vores byer burde have mere ukrudt og vild natur – hvordan er landet, skoven og stranden så tilstede i din by sammen med asfalten?
  • Hvis vi skal dele flere ting i fremtiden – kan du så få øje på folk, der er sammen i din by på tværs af generationer eller i andre, nye fællesskaber?

Dit foto kan være fra en hvilken som helst by i Europa.

De bedste fotos bliver udstillet på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center samt i Kalundborg, Herlev og Høje-Taastrup. Derudover vil udstillingen, som noget nyt i år, blive vist digitalt og fysisk rundt omkring i Europa. Læs mere om vores europæiske samarbejdspartnere nedenfor.

I bedømmelsen af dit billede vægtes der, at:

  • Årets tema tydeligt fremgår
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • Billedet er spændende komponeret

Fotokonkurrencen er støttet af den filantropiske forening Realdania og udviklet i samarbejde med New European Bauhaus-projektet Desire – an Irresistible Circular Society. Desire er finansieret af EU.

Sådan deltager du

Læg dit billede på Instagram med #CaptureYourCity2024 eller #dacfangdinby2024 og tag @danisharchitecturecenter mellem d. 1. marts og 1. maj 2024. For at deltage på Instagram kan din profil ikke være privat. Fotos uploadet efter d. 1. maj vil ikke komme i betragtning i konkurrencen.

Eller upload dit foto her

Bemærk, at vi også har en konkurrence for skoleklasser

Vi opfordrer alle – uanset hvor du bor og hvem du er – til at deltage i konkurrencen. Vi glæder os til at se din fortolkning af temaet ’En ny skønhed / New Beauty’.

Fotokonkurrencen er støttet af den filantropiske forening Realdania og New European Bauhaus-projektet, Desire – an Irresistible Circular Society. Desire er finansieret af EU.

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der mulighed for at få dit foto med blandt de billeder som kommer med i udstillingen.

1. Præmie

  • Interrail billet m. 10 rejsedage over 2 måneder
  • Årskort til Dansk Arkitektur Center eller lokal partner i Milano, Riga, Torino, Amsterdam eller Ljubjlana
  • Print af dit foto

2. og 3. præmie

  • Tagtomat gaveboks med Bybi honning fra København og svampeboks
  • Frøbox med mikrogrønt fra Tagtomat
  • Mousserende æblevin fra Andersen Winery lavet på Discovery æbler
  • Print af dit vinderfoto

Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked primo maj 2024.

Den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 6. juni 2024.

Udstillingen

Udstillingsperioden for de udvalgte fotos er fra d. 6. juni – 1. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også i Herlev, Høje-Taastrup og Kalundborg samt rundt omkring i Europa.

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2024 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling.
Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence Fang din by accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

1 KONKURRENCETYPER: DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by-projektet.
a. Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser. Her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne via dette link: Upload dit foto her. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2024 eller ved at indsende sit foto via dette link: Upload dit foto her. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.

2 BILLEDOPLØSNING: Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal DAC kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.

3 LOKATION FOR MOTIV: Vi opfordrer alle fotointeresserede til at deltage. I 2024 kan motiverne være fra danske byer (samt Grønland og Færøerne) – og som noget nyt kan man i 2024 også deltage med fotos fra andre lande i Europa. Vi samarbejder med partnere i Milano, Torino (Italien), Riga (Letland), Amsterdam (Holland) og Ljubljana (Slovenien).

4 RESTRIKTIONER ANG. MOTIV: Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

5 ANTAL BILLEDER: Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i hovedkonkurrencen. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.

6 BRUGSRET: Når du indsender et billede til DAC, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af DAC og Fang din by konkurrencepartnere til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.

7 OPHAVSRET: Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerbare personer på billederne er indforståede med brug af billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

8 UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN: Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2024 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC og Fang din by konkurrencepartnerne jf. ovenstående afsnit.

9 FRASORTERING: Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.

10 BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER: Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.
Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2024.
Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.
Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.
Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk

 

Fotokurser

Fang din by vindere 2023

Kom med på gratis kursus

For at du kan forbedre dine chancer for at vinde konkurrencen, kan du deltage i et af vores mange gratis fotokurser inkl. photo walks. Streetfotograf Astrid Busse Rasmussen kommer med konkrete tips til hvordan du kan blive en bedre fotograf! Derefter tager vi på en guidet gåtur rundt i byen, hvor vi ser nærmere på steder inspireret af årets tema.

Dansk Arkitektur Center: 4. april kl. 17-19
Taastrup Bibliotek: 8. april kl. 16-18
Herlev Bibliotek: 9. april kl. 18-20
Kalundborg hallerne: 11. april kl. 17-19

Bliv klogere hjemmefra

Vil du gerne blive en bedre fotograf? Vi har lavet fem små videoer med tips og tricks til at tage gode fotos.

Se videoerne her

Juryen i fotokonkurrencen

Julie Quottrup Silbermann
Direktør, CHART (Danmark)

Julie har bevæget sig inden for kunstverden i hele sit virke – senest som direktør for CHART, som er en kunstmesse for nordiske gallerier, der hvert år i august indtager København. Hun har en lang baggrund i galleribranchen, hvor hun bl.a. har arbejdet for galleri Nils Stærk, David Risley Gallery og Martin Asbæk Gallery. Foto: Christian Bang

Natascha Lhea Narvaez Nielsen
Vinder af Fang din by 2023

Natascha vandt med et ærligt foto af en klassisk københavnerlejlighed set indefra. Det smalle køkken er fyldt med tøjvask, opvask og endda en baby, der skal bades i køkkenvasken. Et enigt dommerpanel var ikke i tvivl om, at det var årets vinderfoto. Til dagligt arbejder Natascha som sundhedsplejerske i Københavns Kommune.

Maja Dyrehauge Gregersen
Direktør for Copenhagen Photo Festival (Danmark)

Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja interesseret i eksperimentelle og udendørs udstillingskoncepter og hun er optaget af, hvordan man kan skabe mere tilgængelige og bæredygtige festivalformater. Hun har et stærkt fokus på internationale samarbejder og har arbejdet med mange kunst- og fotografiinstitutioner, festivaler og fotografer som kurator, jurymedlem og portfolio reviewer. Foto: Laura Wilhelm

Medarbejder Mia Heil Rasmussen
Kika Krista Kjærside
Programchef Sektor, Dansk Arkitektur Center (Danmark)

Kika er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og har gennem hele sin karriere haft arkitektur som sit omdrejningspunkt – dog uden at have ageret som tegnende arkitekt. Kika har tidligere arbejdet i de danske tegnestuer AART Architects og BIG – Bjarke Ingels Group.

Femke Gerritsma
Communication manager, Arcam (Holland)

Femke er uddannet kunsthistoriker og har arbejde med kommunikation i kulturbranchen i snart 15 år. I 2013 flyttede hun til London, hvor hun arbejdede i to år marketing manager i The Crafts Council. Da hun flyttede tilbage til Holland i 2015, startede hun i sin nuværende stilling som kommunikationsansvarlig i Arcam.

Hana Čeferin
Kurator, MAO (Slovenien)

Hana har en kandidat i kunsthistorie fra Ljubljana Universitet. Siden 2023 har hun været ansvarlig for Biennial of Design i Ljubljana. Hana har også lang erfaring med at arbejde med fotografi – bl.a. som kurator for Galerija Fotografija i Ljubljana hvor hun har kurateret udstillinger med både slovenske og internationale fotografer. Foto: Lucija Rosc

Federica Tognon
Kurator, Unità Progetti Speciali e Fabbrica del Vapore, Comune di Milano (Italien)

Federica har en kandidat i arkæologi fra Milanos Universitet samt en kandidat i ‘Management of Cultural Heritage’. Siden 2023 har hun arbejdet for Milano Kommune som kurator for Unità Progetti Speciali e Fabbrica del Vapore. Federica har også ti års erfaring inden for museumsformidling.

Arnita Verza
Landskabsarkitekt, Riga Kommune (Letland)

Arnita arbejder som landskabsarkitekt i Riga kommune med byudviklingen af Riga. Før hun kom til kommunen, var hun del af en tegnestue med fokus på landskabsarkitektur. Arnita er også en del af DESIRE teamet i Riga, hvor det valgte ’site’ er en gammel Sovjetisk boligblok, som trænger til renovering.

Monica Poggi
Photography historian, CAMERA (Italien)

Siden 2019 har Monica arbejdet på CAMERA – Centro Italiano per la Fotografia i Torino som kurator og udstillingsprojektleder. Nogle af de udstillinger hun har kurateret er bl.a. ’Eve Arnold. Works from 1950 -1980’ og ‘Robert Capa and Gerda Taro: Photography, Love, War’. Ved siden af hendes arbejde som curator skriver hun også for forskellige aviser og magasiner.

Fang din by skolekonkurrence

Skal din klasse vinde årets store fotokonkurrence? Selfies, TikTok og Snapchat – at tage fotos med mobilen er en del af mange unges hverdag. I Fang din by skolekonkurrence får eleverne mulighed for at udtrykke sig gennem et medie, som de allerede er aktive brugere af. Det motiverer til at arbejde med centrale dele af danskfaget og fagene billedkunst samt håndværk og design.

Læs mere om skolekonkurrencen

Samarbejdspartnere

I 2024 er Fang din by en del af New European Bauhaus projektet Desire – an Irresistible Circular Society finansieret af EU. Desire eksperimenterer for at skabe mere bæredygtige, æstetiske og inkluderende løsninger på bymiljøer, der respekterer de planetære grænser. Som del af dette projekt inviterer vi derfor borgere i Riga, Milano, Torino, Amsterdam og Ljubljana til at deltage i Fang din by.

Vi samarbejder med følgende partnere i de pågældende byer:

Arcam
Amsterdam, Holland

Arcam er arkitektur centret i Amsterdam. De har udstillinger, talks, guidede ture m.m. og har til huse i en spektakulært formet bygning tegnet af arkitekt René van Zuuk. Arcam er grundlagt i 1986, næsten samtidig som DAC, og er det ældste og et af de største arkitekturcentre blandt de mere end 40 arkitekturcentre i Holland. Foto: René van Zuuk

MAO
Ljubljana, Slovenien

The Museum of Architecture and Design (MAO) blev grundlagt i 1972 i Sloveniens hovedstad, Ljubljana. Det er beliggende i et gammelt slot fra 1500-tallet, og har en stor samling af værker inden for arkitektur, byplanlægning, grafisk design og fotografi. MAO er også værter for BIO – the Biennial of Design i Ljubljana, en international platform for nye tilgange til design – og samtidig Europas ældste design biennale.

Fabbrica del Vapore og Milano kommune
Milano, Italien

Fabbrica del Vapore er et interkulturelt center placeret i en gammel sporvognsfabrik, som varetages af Milanos kommune. Det er et mødested tilegnet samtidskunsten, men som også rummer teater, musik, dans, filmfestivaler m.m.

Riga kommune
Riga, Letland

I Riga samarbejder Fang din by med Riga kommune. Riga er en by med en over 800 år gammel historie. Byen huser den største koncentration af Art Nouveau bygninger i verden. Men samtidig bor 70% af indbyggerne i en helt anden slags arkitektur – nemlig de gamle Sovjet boligblokke. Hvordan kan man renovere og transformere disse? Og kan man endda finde en ny skønhed i dem? Foto: Riga City Council

CAMERA – Italian Centre for Photography
Torino, Italien

CAMERA ligger i Torino og er et centralt samlingssted for at formidle fotografi i Italien. CAMERA blev startet i 2015 og viser hvert år 2-3 store, skiftende udstillinger med både internationale og italienske fotografer. Gennem udstillinger, debatter, skoleprogrammer og kurser arbejder CAMERA med at øge forståelsen for samt skabe dialog og nysgerrighed omkring fotografi. Foto: André Kertesz