Kan det bære? – Tre internationale udstillinger om bæredygtighedens paradokser

Under titlen KAN DET BÆRE? viste Dansk Arkitektur Center tre internationale udstillinger om bæredygtighedens paradokser. Udstillingerne Behind the Green Door, The Banality of Good og Shifts var en vifte af debatter, foredrag, filmvisninger, familieaktiviteter og guidede ture.

Kan et vindue både være bæredygtigt, for bæredygtigt og fuldstændigt ubæredygtigt på samme tid? Og hvordan skal man forholde sig til den solenergidrevne græsslåmaskine når formålet er at trimme ørkenstaternes kunstigt anlagte og intenst vandede golfbaner? Det er nogle af de spørgsmål og dilemmaer udstillingerne har belyst.

Foredrag, debatter, film og familieaktiviteter i bæredygtighedens tegn

Kan det bære? var mere end udstillinger. Det var også et fyldigt program af debatter, foredrag, filmfestival, guidede ture og familieaktiviteter der foregik i udstillingsperioden.

Udstillingerne har været verden rundt

De tre udstillinger har alle været præsenteret på internationale platforme rundt omkring i verden. Behind the Green Door er oprindelig skabt som hovedudstillingen på Oslo Arkitekturtriennale der fandt sted i efteråret 2013. The Banality of Good blev udviklet til den seneste internationale arkitekturbiennale i Venedig i 2012 og har siden været vist i London og i Brasilien. Shifts: The Economic Crisis and its Consequences for Architecture har været vist i London og Amsterdam i 2013.

 

Udstillingsperiode

7. februar - 9. juni 2014

Emne

Bæredygtighed