Kids’ City

Udstilling

7. februar 2020 – 3. januar 2021

Tag hele familien med til udstillingen Kids’ City og gå på opdagelse i et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Oplev, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen både sundere og sjovere for alle.

En by for børn er en by for alle!

Sjov by

Hvordan kan vi have det endnu sjovere sammen i byen? Se nogle af de bedste eksempler på arkitektur skabt til leg og fællesskab. Brug din egen krop, når du klatrer rundt i en mini-udgave af KU.BE (Kultur og Bevægelseshus på Frederiksberg) eller vender verden på hovedet i et omvendt hus. Sammen med dine venner kan I også bygge verdens fedeste by i Minecraft.

Lille i en stor by

Byen kan føles meget stor, når man er lille. Oplev, hvordan den danske tegnestue Cobe har designet en børnehave i børneskala med 11 små huse, som sammen former en lille landsby i storbyen. Og mærk selv, hvad ”skala” vil sige, når du leger med mini- og maksimøbler.

Byens sejeste rutsjebane

Tør du prøve vores 40 meter lange rutsjebane?

Byens lys

Har du nogensinde tænkt over, hvordan lys, skala og materialer kan skabe forskellige stemninger i arkitekturen? Forestil dig et byrum lyst op af skarpe gadelygter eller en park med blidt sollys mellem træerne eller hvad med en mørk gyde. Hvilke følelser får du? Prøv selv at arbejde med lys i installationen Byens lys.

Cykelby

Der er ingen tvivl om, at København er en cykelby. Alle cykler. Selv 5-6-årige cykler rundt i byen. Hvor sejt er det lige?! Vi har endda broer designet kun til cykler. Kravl ind i en cykelslange og få øje på de mange cykelbroer ude i byen.

Sund by

I 2025 står BørneRiget klar lige ved Rigshospitalet. Tegnet af den danske tegnestue 3XN i samarbejde med Arkitema, med visionen om at skabe ikke mindre end verdens bedste hospital for børn og familier. Her er der plads til leg, og plads til at svære situationer kan blive til positive og trygge oplevelser.

Undervisning i udstillingen

Med sanserne i centrum inviterer vi skoleklasser til at udfordre sig selv i deres møde med byen. Sammen går vi på opdagelse og gennem lærerig og levende formidling bliver vi klogere på hvad arkitektur er for en størrelse.

Tak til alle, der har bidraget

Udviklet af

Udstillingen er finansieret af Realdania og udviklet af Dansk Arkitektur Center.
Dele af udstillingen er udviklet af Utzon Center i forbindelse med udstillingen Rumtosset og venligst udlånt.

Tak til

Utzon Center
Projektorganisation Børneriget,
herunder Region Hovedstaden og Rigshospitalet
Ole Kirks Fond
3XN Architects
Monstrum
Simon Fougner Hartmanns Familiefond har doneret Skovmusene
Dansk Gummibelægning har sponsoreret faldunderlag under Skovmusene
Khora Virtuel Reality
LEGO® Build the Change