Pavilloner i Arkitektur-
hovedstad 2023

Installationer

På UIAs hjemmeside kan du få det fulde overblik over verdensmålspavillonerne.

På udvalgte steder i byen vil du hen over sommeren kunne opleve eksperimenterende pavilloner, der hver især forholder sig til ét eller flere af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Dansk Arkitektur Center er nabo til en række af verdensmålspavillonerne, så et besøg kan nemt kombineres.

Udover at være et skulpturelt indslag som skaber opholdsmuligheder i byen sommeren over, bidrager pavillonerne med hver deres fokusområde til debatten om bæredygtig fremtid, der blandt andet omhandler madproduktion, sanitære forhold og brugen af bæredygtige byggematerialer.

Verdensmålspavilloner

Verdensmåls-
pavilloner

Feed-Back

Pavillonen ’Feed-Back’ er en smuk vindblæst parasol med et rundt bord og taburetter, der inviterer nysgerrige besøgende til at udforske, hvordan fødevaresystemer påvirker vores byer. Samtidig viser den også teknikker inden for fødevarecirkularitet, som kan bruges i bymiljøer og hjælpe med at bekæmpe tab af biodiversitet, ulighed og klimaforandringer. ’Feed-Back’ er designet af Schmidt Hammer Lassen Arkitekter.

Bio-Center

’Bio-Center’ er en rund og æstetisk pavillon med et stærkt budskab. Pavillonen er en fortolkning af et udviklingsprojekt, nemlig et biocenter i Uganda. Biocenteret er en bygningstype, der har sanitet (toiletter) som kerneydelse, leverer en række vigtige services til et tæt bebygget slumkvarter – og som samtidigt skaber et socialt mødested. ’Bio-Center’ er designet af Arkitekter Uden Grænser.

The Raft

Lidt syd for træbryggen ved BLOX – mellem Langebro og Lille Langebro – ligger en rød pavillon ’The Raft’ og flyder i vandet. Pavillonen en sanselig struktur, der tilbyder besøgende en direkte og legende oplevelse med vandet. Inspireret af havdyr og ved at arbejde med geometrier og teknikker fra sejlbåde er strukturen designet til at fange vandets bevægelser i det farverige tag. ’The Raft’ er skabt af Studio Coquille, Tan & Blixenkrone.

4 til 1 Planet

Et noget omfattende og beundringsværdigt byggeri består af tre pavilloner: Foreningen ’Boligbyggeri fra ’4 til 1 planet’ har med konkurrencen Next Generation Architecture udpeget tre vinderforslag, som i pavillonform fremviser boligbyggeri med et ressourceforbrug, der viser respekt for planeten. ’4 til 1 Planet’ er designet af ReVærk, Tegnestuen LOKAL, Leth & Gori, Rønnow Arkitekter og BOGL.

The Urban Tree

The Urban Tree er et multifunktionelt og bæredygtigt byrumsmøbel, som består af moduler i en ’cementfri’ beton, der stables og tildækkes med et tæppe af grønne planter. Øverst er en trækrone, som opsamler regnvandet, der bruges til at vande planterne i konstruktionen. Rundt om den frodige ’træstamme’ løber en bænk i beton, der sammen med belysning blandt andet skal være med til at skabe et trygt og socialt samlingssted.

Njord drivhuskuppel

Allerede efter første øjekast er man ikke i tvivl om, at Njord kuppel er inspirerede af naturen. Et arkitektonisk drivhus skabt af sekskantede vinduer, der blandt andet skaber klare referencer til en bikube. Det skulpturelle indslag er designet af den danske virksomhed Njord, som også opfordrer til ophold, ro og samvær. Glasfacaden gør kuplen til et inviterende sted, der samtidigt lader naturen træde indenfor.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.