Foto af: Ingeborg Hau, Dansk Arkitektur Center
Åbning af Possible Greenland i Utzon Center, Aalborg

Possible Greenland i Utzon center

Possible Greenland – det dansk/grønlandske bidrag på Arkitekturbiennalen i Venedig 2012 – har tidligere været vist i Nuuk og i Dansk Arkitektur Center og kan nu opleves i Utzon Center i Aalborg. Udstillingen, der på biennalen fik både national og international ros, illustrerer de udfordringer, potentialer og muligheder, Grønland står overfor i dag.

Grønland er med de klimamæssige ændringer i den arktiske region blevet et nyt geopolitisk omdrejningspunkt. Samtidig oplever landet demografiske udfordringer og en politisk udvikling, der bevæger sig mod større uafhængighed.

Projektet Possible Greenland ønsker at skabe en platform for diskussion og formidling af en bæredygtig udvikling i Grønland, og med den internationale gennemslagskraft, som Possible Greenland havde på Arkitekturbiennalen i Venedig, har udstillingen allerede været et positivt bidrag i debatten om Grønlands fremtid.

Et arkitekturfagligt og tværnationalt bud på en bæredygtig samfundsudvikling

Possible Greenland illustrerer, hvordan arkitekturfaglige kompetencer kan bidrage til at skabe en bæredygtig samfundsudvikling i Grønland og det arktiske område. Udstillingen kommer både med visionære bud på en udvikling inden for infrastruktur, bosætning, urbanitet, migration, organisering og kultivering af Grønland og det grønlandske samfund.

Projektet er det første tværnationale samarbejdsprojekt af sin art. Det er projektets hovedkurator, professor i geologi ved Københavns Universitet Minik Rosing, med-kurator NORD Architects Copenhagen og teams bestående af grønlandske og danske arkitekter, ingeniører og byplanlæggere, der i fællesskab har arbejdet med de højaktuelle problemstillinger.

Kreditering:

Det officielle danske bidrag til den 13. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig, Possible Greenland, er kurateret af den internationalt anerkendte dansk-grønlandske professor i geologi, Minik Rosing i samarbejde med NORD Architects Copenhagen.

Deltagere:

tnt nuuk, ELKIÆR + EBBESKOV arkitekter, Hausenberg, Clement & Carlsen Arkitekter, Qarsoq Tegnestue, Tegnestuen Vandkunsten,Tegnestuen Nuuk, BIG – Bjarke Ingels Group, Julie Edel Hardenberg, Inuk Silis Høegh, Greenland Migrating”: KITAA Arkitekter, David Garcia Studio, Henning Larsen Architects, Conditions Magazine, TERROIR, Boris Brorman Jensen, Arkitektskolen Aarhus, CEBRA Arkitekter, Transform Arkitekter, Arktisk Ingeniør v/ Sanaartornermik Ilinniarfik i Sisimiut og Danmarks Tekniske Universitet, DTU Management Engineering

Udstillingsperiode

7. februar - 22. april 2014

Emne

Dansk arkitektu

Støttet af

Dansk Arkitektur Center v/Kent Martinussen er af Kulturministeriet udpeget som kommissær for den danske pavillon. Possible Greenland er støttet af Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, Realdania og sponsoreret af Shell, Royal Arctic Line, Rambøll, Dreyers Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Colorgruppen, Vink Plast og Neschen.