Kalvebod Brygge Vest

Byrum

800
Photo: Dorte Mandrup illustration by LUXIGON
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Stædighed skaffer København spektakulært liv, hvor alle ellers havde opgivet på grund af tunge kontordomiciler. På en strækning langs jernbanenettet bliver der plads, luft og bæredygtighed i flere højder.

Kalvebod Brygge har et dårligt omdømme. Havnepromenaden er blevet beskyldt for at være uambitiøs og grim med dens store domiciler stablet op på den ellers smukke beliggenhed ved havnefronten, tæt på byens livlige byliv på Vesterbro.

Men det vil snart ændre sig med en ambitiøs ny masterplan for Kalvebod Brygge Vest med arkitekturvirksomheden Dorte Mandrup i spidsen.

Først og fremmest vil rummelige grønne rekreative områder binde området sammen for at skabe et bemærkelsesværdigt og levende kvarter på denne sidste del af Kalvebod Brygge.

Naturligvis er forventningerne høje til området, der skal rumme det største hotel i Norden, et IKEA-varehus, en park og to spektakulære højhuse til beboelse.

Med Kaktustårnene vender BIG endelig tilbage med sit første boligprojekt i København siden den berømte Ørestad trilogi. De spidse silhuetter af de 60 og 80 meter høje bygninger med studieboliger har en sekskantet kerne med roterede gulvplader og forskudte balkoner.

Når lejlighederne skal indrettes, er IKEA kun en cykeltur væk og i modsætning til de kedelige varehuse, der normalt er forbundet med den svenske møbelkæmpes butikker, vil Mandrup-versionen have transparente facadeelementer, stier på taget og endda en offentlig park.