Dansk Arkitektur Center

Persondatapolitik

Dansk Arkitektur Center sætter pris på din interesse for vores produkter og aktiviteter, og dit besøg på www.dac.dk, i vores app, som gæst og som samarbejdspartner. Vi behandler ikke dine personoplysninger medmindre du har givet os lov, eller der er et andet lovligt grundlag for behandling af personoplysninger. 

Behandling af personoplysninger sker udelukkende med det formål, at give dig den bedste og mest relevante oplevelse på vores hjemmeside, i vores app, og som gæst i Dansk Arkitektur Center. Det er Dansk Arkitektur Center der er den dataansvarlige. Vi indsamler kun de nødvendige personoplysninger og behandler ikke personoplysninger til andet end det formål, hvortil de er indsamlet. 

I denne politik beskrives, hvordan Dansk Arkitektur Center behandler de personoplysninger, som du afgiver, når du besøger vores hjemmeside eller app og anvender de forskellige services og funktioner, som Dansk Arkitektur Center tilbyder. 

1. Indsamling af personoplysninger 

Dansk Arkitektur Center informerer dig, før vi indsamler dine personoplysninger. Dine personoplysninger giver os mulighed for at give dig en god og relevant service. Vi bruger personoplysningerne til at optimere din oplevelse på vores hjemmeside, optimere designet, generere webstatistik, målrette markedsføring, kommercielle ytringer og administrere vores forretningsmæssige relationer. Når du bruger vores services accepterer du, at vi behandler dine personoplysninger, som beskrevet i denne politik. 

Dette omfatter: 

Oplysninger til brug for levering af varer og ydelser 

Når du opretter en profil eller foretager et køb, afgiver du personoplysninger, blandt andet navn, adresse, telefonnummer og e-mail. Disse oplysninger bruger vi til at levere dine varer og ydelser, og til at informere eventuelle om ændringer i din bestilling. 

Det fremgår af formularerne på hjemmesiden, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis du vælger ikke at afgive de pågældende personoplysninger, kan du ikke benytte de pågældende services. 

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv, opfordres du til at indhente samtykke fra disse personer til afgivelse af oplysningerne. 

Oplysninger om køb og levering af varer og tjenester 

Vi bruger dine personoplysninger om køb og levering af varer og ydelser til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. 

Andre oplysninger du selv har opgivet på hjemmesiden 

Andre personoplysninger du opgiver på www.dac.dk eller i vores app behandler vi også. Det kan være f.eks. køn, fødselsdato, husstandens sammensætning. Informationerne bruger vi til at sikre, at du får relevant kommunikation, blandt andet anbefalinger og budskaber. 

Oplysninger om din adfærd på hjemmesiden 

Vi indsamler informationer om din adfærd, når du besøger www.dac.dk eller bruger vores app. Oplysninger omkring din adfærd på hjemmesiden, herunder hvilke sider du besøger, i hvilken rækkefølge og hvor du har klikket. Vi bruger oplysningerne til at sikre, at du får relevante anbefalinger og budskaber og for at optimere vores hjemmeside og app. 

Det kan være oplysninger om din enhed unikke ID, enhedstype, browsertype, længden af besøget, geografisk placering, henvisnings-URL, elektronisk adresse (fx IP- og MAC-adresse), terminaludstyr- og forbindelsesoplysninger, præferencer og oplysninger om din adfærd på www.dac.dk og vores app tjeneste. Disse personoplysninger indsamles via cookies m.v. Se vores udførlige cookie oversigt på https://dac.dk/cookie-politik/ 

Øvrige oplysninger 

Vi behandler personoplysninger som eksempelvis arbejdsmail, arbejdstelefonnummer, navn og oplysninger om relationerne mellem den virksomhed den registrerede repræsenterer, samt andre oplysninger, der er nødvendige til kommunikationsformål, presseaktiviteter, og for at kunne administrere vores forretningsmæssige relationer. 

2. Formål og behandlingsgrundlag for personoplysninger 

Vi indsamler og bruger personoplysninger i forbindelse med de funktioner og formål, der er beskrevet nedenfor. Vi kan også behandle dine personoplysninger til andre formål, hvis vi er berettigede eller forpligtede til det i henhold til databeskyttelsesreglerne. 

Vores behandling af personoplysninger er altid baseret på et lovligt grundlag. 

Vi kan behandle dine personoplysninger på følgende grundlag: 

  • Dit udtrykkelige samtykke.
  • Behandlingen er nødvendige for at opfylde en kontrakt som du er part i, eller af hensyn til gennemførelsen af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af en kontrakt. 
  • Behandlingen er nødvendig for at opfylde en retlig forpligtelse der påhviler Dansk Arkitektur Center, eksempelvis behandling og opbevaring af transaktionsoplysninger. 
  • Behandlingen er nødvendige for, at Dansk Arkitektur Center kan forfølge en legitim interesse. Legitime interesser udgør blandt andet, løbende forbedring af produkter, services, målretning af markedsføring samt kommunikationsformål, presseaktiviteter og administration af vores forretningsmæssige relationer. 

Vi anvender dine personoplysninger til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på www.dac.dk og på vores app, hvilket du kan læse mere om i dette afsnit. 

  • Dine stamoplysninger (navn, adresse, telefonnummer og e-mail) bruges i forbindelse med bestilling og levering af varer og ydelser. Kun dit navn og adresse deles med den transportør, der foretager den fysiske levering. 
  • I forbindelse med dit køb opgiver du dine kortoplysninger. Dansk Arkitektur Center opbevarer ikke de fulde kortoplysninger. Hvis du vælger at gemme et kort til fremtidige betalinger, gemmer vi kun de sidste 4 cifre af dette kort. Kortet opbevares og behandles hos betalingsbehandleren, NETS og Billetto. 
  • Oplysninger om køb og levering af varer og tjenester, herunder varesammensætning og købshistorik, bruges til at identificere dine favoritter og til at anbefale de mest relevante varer og ydelser til dig og til at vise dig de mest relevante budskaber til dig på www.dac.dk eller i vores app. Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb. 
  • Dine stamdata, ordrehistorik og henvendelser til Dansk Arkitektur Center gemmes i vores database med din e-mail. Dette bliver lagret i Danmark, og kun særligt betroede medarbejdere i Dansk Arkitektur Center har adgang til databasen. 
  • Din e-mail, postnummer og adfærd kan gemmes i Google Cloud. Vi benytter Google Cloud til at aggregere dine personoplysninger og behandle dem, så vi bedre kan vise dig anbefalede produkter på hjemmesiden og i vores markedsføring. Disse personoplysninger er lagret i EU, og kun betroede medarbejdere i Dansk Arkitektur Center har adgang hertil. 
  • Din adfærd på www.dac.dk og på vores app bruges til at lave adfærdsanalyse igennem statistik via Google Analytics. Er du logget ind, bruger vi Google Analytics til at gemme disse hændelser med dit kunde-ID. Dit kunde-ID kan ikke henføres til dine personoplysninger af Google. Disse personoplysninger og statistikker er gemt i Googles datamiljø og er lagret indenfor EU. 
  • Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til at optimere din oplevelse på vores hjemmeside, optimere designet, generere webstatistik og målrette markedsføring. 
  • Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af personoplysninger. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. 
  • Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. 
  • Dansk Arkitektur Center registrerer din adfærd og varekøb i anonymiseret form, til brug for annoncering. Anonymiserede oplysninger er ikke personhenførbare. 
  • Din adfærd og varekøb bliver kommunikeret i anonymiseret form til Facebook, til brug for annoncering. Facebook kan ikke henføre nogle af disse data tilbage til dine personoplysninger. 
  • Din adfærd på hjemmesiden, spores ved hjælp af Hotjar. Ingen personhenførbare oplysninger bliver behandlet, gemt eller videresendt som en del af denne sporing. 
  • I nogle tilfælde bruger vi dine personoplysninger i en anonymiseret, aggregeret form. Dette kan for eksempel være til brug for markedsanalyser eller for at forebygge misbrug. 
  • Har du givet samtykke til at modtage markedsføring, nyhedsbrev mv. på e-mail, bruger vi din e-mail til at sende relevante beskeder omkring de interesseområder, du har givet samtykke til. 

Cookies 

Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Du kan læse mere om Dansk Arkitektur Centers brug af cookies i cookiepolitik, som findes på www.dac.dk. 

Behandling af personoplysninger, som vi indsamler gennem cookies, er baseret på dit samtykke. Du kan læse mere om vilkårene for afgivelse af samtykke i afsnit 3 nedenfor. 

3. Samtykke 

Når du bruger vores hjemmeside, indsamler og behandler vi i nogle tilfælde dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, jf. punkt 2. 

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Du kan trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på Dansk Arkitektur Center, cvr. nr. 78805218, Bryghuspladsen 10, 1473 København K. Telefonnr. +45 32 57 19 30, e-mail info@dac.dk. 

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, skal du være opmærksom på, at du ikke længere kan ikke benytte dig af de pågældende ydelser og services fra Dansk Arkitektur Center, som kræver behandling af personoplysninger. 

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen af dine personoplysninger skal ske på andet lovligt grundlag. 

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket. 

Samtykke til markedsføring, nyhedsbreve mv. ved f.eks. e-mail, kan dog altid trækkes tilbage. Dansk Arkitektur Center henviser til den skriftlige instruktion i de omtalte e-mails. 

 

4. Opbevaring af personoplysninger 

Dansk Arkitektur Center sletter dine personoplysninger, når der ikke længere er et sagligt formål med at behandle dem. Tidspunktet for sletning af oplysningerne afhænger blandt andet af forældelsesfrister og dokumentationskrav i henhold til gældende lovgivning. 

Dansk Arkitektur Center har ret og pligt til at behandle personoplysningerne for at overholde en retlig forpligtelse, eller hvis det er nødvendigt for, at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser. Det betyder, at Dansk Arkitektur Center, som udgangspunkt har pligt til at opbevare personoplysninger om køb af varer og ydelser i mindst 5 år. Personoplysninger vil blive slettet eller anonymiseret, når der ikke længere er et sagligt formål med at behandle dem. Anonymiserede personoplysninger er ikke personhenførbare. 

Dansk Arkitektur Center benytter databehandlere placeret i USA. Overførsler sker under Privacy-Shield aftalen og i henhold til Persondataforordningens artikel 45. Du kan læse mere om Privacy-Shield ved at følge dette link: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework 

Når vi overfører personoplysninger til en databehandler placeret uden for EU/EEA, behandles dataene alene til de formål, der er nævnt under punkt 2. 

5. Sikkerhed 

Dansk Arkitektur Center har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine personoplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med databeskyttelsesreglerne. 

6. Dine rettigheder 

Du har efter databeskyttelsesreglerne en række rettigheder i forhold til vores behandling af personoplysninger. 

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. 

Indsigtsret 

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som Dansk Arkitektur Center behandler om dig, i henhold til databeskyttelsesreglerne. 

Ret til berigtigelse 

Hvis personoplysningerne om dig er urigtige, har du ret til at få oplysningerne rettet. 

Ret til begrænsning af behandling 

I visse tilfælde har du ret til at kræve behandling af dine personoplysninger begrænset, medmindre behandling af personoplysningerne kan ske på et andet lovligt grundlag. 

Hvis du har ret til at få behandlingen begrænset, kan Dansk Arkitektur Center kun behandle personoplysningerne med samtykke fra dig. Dansk Arkitektur Center må dog fortsat opbevare personoplysninger, eller i øvrigt behandle dem for at overholde en retlig forpligtelse, et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser. 

Ret til sletning 

Dansk Arkitektur Center sletter de personoplysninger, som vi behandler, hvis du beder os om det, medmindre behandling af personoplysningerne kan ske på et andet lovligt grundlag. 

Dansk Arkitektur Center sletter af egen drift personoplysninger, når der ikke længere er et sagligt formål med at behandle dem. Tidspunktet for sletning af oplysningerne afhænger blandt andet af forældelsesfrister og dokumentationskrav i henhold til gældende lovgivning. Se punkt 4. Kun i særlige tilfælde kan du have ret til at få slettet personoplysninger inden Dansk Arkitektur Centers generelle frister for sletning. 

Du kan bede om at få slettet dine personoplysninger ved at kontakte os på Dansk Arkitektur Center, cvr. nr. 78805218, Bryghuspladsen 10, 1473 København K. Telefonnr. +45 32 57 19 30, e-mail info@dac.dk. 

Indsigelsesret 

I visse tilfælde har du ret til at gøre indsigelse mod Dansk Arkitektur Centers eller en databehandlers behandling af dine personoplysninger. 

Samtykke 

Hvis du har givet samtykke til behandling af en personoplysning, kan du på ethvert tidspunkt trække dit samtykke tilbage efter databeskyttelsesreglerne. Dansk Arkitektur Center vil ikke længere behandle de pågældende personoplysninger, medmindre behandling af personoplysningerne kan ske på et andet lovligt grundlag. 

Ret til dataportabilitet 

Under visse betingelser har du ret til at modtage de personoplysninger, som Dansk Arkitektur Center behandler om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format til personlig brug, og til at få personoplysningerne transmitteret til en anden dataansvarlig. 

Ret til at klage 

Du har ret til at klage til Datatilsynet over Dansk Arkitektur Centers behandling af dine personoplysninger, hvis du mener, at behandlingen er i strid med gældende regler. Datatilsynets kontaktoplysninger finder du på www.datatilsynet.dk. På Datatilsynets hjemmeside kan du læse mere dine rettigheder. 

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os på Dansk Arkitektur Center, cvr. nr. 78805218, Bryghuspladsen 10, 1473 København K. Telefonnr. +45 32 57 19 30, e-mail info@dac.dk. 

Hvis du henvender dig til Dansk Arkitektur Center om dine rettigheder, er det nødvendigt, at du giver os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan besvare din henvendelse. Dansk Arkitektur Center vil besvare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned. 

7. Eksterne hjemmesider 

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer, sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens privatlivspolitik og andre relevante politikker. 

8. Ændringer 

Vi forbeholder os ret til at ændringer i vores politik om behandling af personoplysninger.