DAC Arkitekturløb 2023

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Løb gennem en italiensk blomstermark, en 400 år gammel gård og en tidligere kirke.

Dansk Arkitektur Center (DAC) inviterer, i partnerskab med løbeklubben Sparta, til Københavns smukkeste motionsløb for alle, der ønsker at se byens arkitektur på en ny måde. Det sker søndag den 2. juli 2023 kl. 10, som en del af fejringen af, at København er udnævnt som verdens Arkitekturhovedstad 2023 af UNESCO. Deltagerne kan bl.a. gå eller løbe forbi en italiensk blomstermark midt inde i Thorvaldsens Museum eller hilse på Lindetræet i kollegiet Regensens ellers lukkede gårdhave. Som noget særligt i år fortsætter festlighederne dagen igennem på Bryghuspladsen med koncerter og aktiviteter for hele familien.

Arkitekturløbet giver de mange glade motionister en helt særlig mulighed for at løbe eller gå igennem museer og bygninger, som normalt er lukket for løbende gæster.

I år indgår en række særlige oplevelser på ruterne i anledning af World Capital of Architecture. Oplev bl.a. de tre træskulpturer ”Legekammeraterne” af Anne Brandhøj i Designmuseum Danmarks haveanlæg, moderne danseopvisning i Nikolaj Kunsthal, og mød arkitekterne bag pavilloner på Bryghuspladsen og Søren Kirkegårdsplads.

I år kan deltagerne som noget helt eksklusivt gå og løbe side og side med arkitekter fra hele verden:

” I DAC har vi en ambition om at engagere så mange som muligt i arkitektur og bæredygtig byudvikling. Vores sanser aktiveres på en ny måde, når vi i fællesskab oplever Københavns arkitektur med løbeskoene på. I år ser vi ekstra meget frem til at deltagerne skal gå og løbe gennem verdens Arkitekturhovedstad med de mange internationale gæster, der er i byen i forbindelse med verdenskongressen for arkitekter,” fortæller Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center.

Et oplevelsesløb for alle

Løbet er uden tidtagning, og inviterer både hurtigløbere og hyggemotionister til at være med. Deltagerne kan vælge imellem at gå 5 kilometer eller at løbe enten 5 eller 10 kilometer på ruter, der er lige inspirerende, uanset hvor hurtigt man løber eller går.

Deltagerne kan glæde sig til en helt speciel løbeoplevelse igennem smukke bygninger og hemmelige passager, på stier og trapper, i haver og parker, historiske bygninger og smukke museer. DAC Arkitekturløb er en sjov og spændende måde at udforske Københavns arkitektur på, uanset om du er lokal eller turist, der ønsker at se byen på en ny og anderledes måde.

Løbet sættes i gang på Vester Voldgade ved BLOX, og kommer i mål igen på Søren Kierkegaards Plads. Her bydes på drikkevarer fra Royal Unibrew, kaffe og the, samt en sandwich/wrap.

5 km ruten: Nationalmuseet, Københavns Rådhus, Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal, Dansk Jødisk Museum, Krigsmuseet, Det Kongelige Bibliotek / Den Sorte Diamant, Kongernes Lapidarium, Dansk Arkitektur Center

10 km ruten: Nationalmuseet, Københavns Rådhus, Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal, Regensen Kollegium, Bernikowgården, Pistolstræde, Charlottenborg, Den italienske trappe, Designmuseum Danmark, Skuespilhuset, Dansk Jødisk Museum, Krigsmuseet, Det Kongelige Bibliotek / Den Sorte Diamant, Kongernes Lapidarium, Dansk Arkitektur Center.

Flere arkitekturoplevelser: Vi fejrer arkitektur, der bevæger byen

I anledning af Arkitekturåret 2023, inviterer Københavns Kommune, Dansk Arkitektur Center og Novo Nordisk efter løbet, københavnerne og byens gæster til endnu en unik oplevelse i byens rum og arkitektur. Det sker, når folkecykelløbet Tour of Copenhagen åbner byens rum og arkitektur på bilfri ruter gennem det indre København. Uanset om man foretrækker løbeskoene eller pedalerne, vil Bryghuspladsen dagen igennem være samlingspunkt for aktiviteter og oplevelser for hele familien.

Se programmet for Tour of Copenhagen.

Praktisk info

Billetpriser
Voksne: 320 kr.(plus gebyr)
Børn (0-17 år): 160 kr. (plus gebyr)
Billetter kan købes frem til 2. juli her.

Løbet afvikles i samarbejde med løbeklubben Sparta.

Læs mere om DAC Arkitekturløb.