Se fotos fra Den danske Pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig

Kontakt og yderligere information

Senior Press Officer at Danish Architecture Center
Johanne Troelsgaard Toft,
+45 6142 1927
jott@dac.dk

Den danske Pavillon er nu åben for presse. På fredag 19. maj deltager Kulturminister Jakob Engel-Schmidt i den officielle åbning af Den danske Pavillon på den 18. internationale Arkitekturbiennale i Venedig – en af verdens vigtigste arkitekturbegivenheder. Udstillingen åbner for publikum fra den 20. maj 2023.

Pavillonens udstilling Coastal Imaginaries udforsker naturbaserede designløsninger for fremtidens kystlandskaber og giver konkrete løsninger på at leve med stigende havniveauer og stormfloder forårsaget af klimaændringer.

Kurator for Danmarks bidrag, Josephine Michau, kalder Coastal Imaginaries for ”et laboratorium for håb i en verden af viral håbløshed” med reference til den samlede biennales overordnede titel ”The Laboratory of the Future”, som er givet af hovedkurator Lesley Lokko.

Coastal Imaginaries” er opbygget som en kollektiv og kollaborativ indsats med bi-drag fra arkitekter, forskere og kunstnere. Den danske landskabsarkitektvirksomhed Schønherr har udarbejdet en ny strategi for byen, ’Copenhagen Islands’, hvor den klassiske byplanlægning fra 1947 er afløst af en byudvikling, baseret på de holme, der opstår i et delta mellem havvand og regnvand. I udstillingen præsenteres indsigter fra forskningsprojektet fra Københavns Universitet ”Danske byers tilpasning til havvandsstigning – nye løsningsrum” i tegninger og modeller. Der vises også eksempler på arkitekttegnede løsninger på film og prototyper fra uddannelsesprogrammet ”Architecture and Extreme Environments” fra kandidatuddannelsen på Det Kongelige Akademi. Pavillonen viser også en dramatisk iscenesættelse af et fremtidigt kystlandskab skabt af scenograf Christian Friedländer, som giver besøgende en sanselig oplevelse af klima-forandringerne 1:1.

Dansk Arkitektur Center er udpeget af Kulturministeriet som kommissær for det officielle danske bidrag til den 18. arkitekturbiennale i Venedig. Bidraget er udvalgt og finansieret af Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtteudvalg for Arkitektur og den filantropiske forening Realdania.