Cykelstativ fra Tyskland. Foto: Superflex

Udforsk Superkilen via DAC App

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

SUPERFLEX: Jakob Fenger
fenger@superflex.net
+45 2783 2822

Digital udviklingschef Rune Huvendick Jensen
rhj@dac.dk
+45 4131 8008

Oplev et møde på tværs af etnicitet, religion, kultur og sprog. Oplev 99 objekter hentet hjem fra hele verden – lige her i København. 

Superkilen på Nørrebro er nok Københavns mest fotograferede byrum – i hvert fald blandt de arkitektur- og designinteresserede. Nu bliver det muligt at komme bag om den flotte overflade og dykke ned i fortællingerne om alle de byrumsobjekter fra hele verden, som indgår i Superkilen.

Fortællingerne findes i Dansk Arkitektur Centers app, der gør det let at finde og opleve arkitektur og byrum i København. Superkilen har fået sit eget område i app’en, der rummer en række guides og fortællinger.

For eksempel fortæller Jakob Fenger fra kunstnergruppen SUPERFLEX om den ekstreme form for borgerinddragelse, der blandt andet betød, at kunstnerne rejste rundt i verden sammen med lokale beboere for at hente elementer fra deres hjemlande til Superkilen – en dansepavillon i Saint Louis, et Sound System på Jamaica og jord fra Palæstina. Mere end 50 lande er repræsenteret via de mange byrumsmøbler og -objekter.

Med app’en i hånden kan man bevæge sig rundt i Superkilen og få historien om de populære gyngebænke, som oprindelig stod i en park i Iraks hovedstad Baghdad eller det markante blæksprutte-legestativ, der kommer fra en park i Tokyo.

”Superkilen er en fejring af friktion, en fortælling med by-inventar fra hele verden og et kunstværk. Det er, hvad der kan komme ud af at skabe et What If-scenarie og stille spørgsmålet; hvordan kan vi være forskellige sammen?”, siger kunstner Jakob Fenger fra SUPERFLEX.

”Vi er glade for at få en masse nye fortællinger om Superkilen, som altid er en meget populær case blandt vores brugere. Nu kan brugerne af vores app – både lokale, besøgende, skoleklasser og andre interesserede – gå på opdagelse i Superkilen på en helt ny måde”, siger Rune Huvendick Jensen, Digital udviklingschef i Dansk Arkitektur Center.

Superkilen-universet i DAC-app er skabt af SUPERFLEX i samarbejde med Dansk Arkitektur Center og er støttet af foreningen Realdania.

Hent app’en ved at søge på DAC i app store eller Google play.

 

Fakta

Superkilen er et byrum på Nørrebro i København, skabt af kunstnergruppen SUPERFLEX i samarbejde med arkitektfirmaet BIG og landskabsarkitekterne Topotek 1. Superkilen blev indviet i 2012.

Superkilen består af de tre områder: Den Røde Plads, Den Sorte Plads og Den Grønne Park. Der er i alt knap 100 byrumsobjekter fra hele verden i Su-perkilen.

Superkilen har vundet flere priser – blandt andet Aga Khan prisen i 2016, som blev givet for måden at arbejde arkitektonisk og kunstnerisk med integration og diversitet.

Da Superkilen blev indviet i 2012, havde den sin egen app, som siden blev nedlagt. Indholdet er i dag en del af Dansk Arkitektur Centers app, som i alt er downloadet knap 25.000 gange og pt. er installeret på 14.000 danske og udenlandske telefoner.