So Danish! – Den danske måde at bo på
Sted
Dansk Arkitektur Center
Varighed
1,5 time
Målgruppe
7. – 10. klasse samt ungdomsuddannelser
Pris
775 DKK
Sprog
Forløbet tilbydes på både dansk og engelsk
Hvad er det, der gør den danske bolig helt særlig? Hvordan afspejler vores hjem de værdier og fællesskaber, som vi bygger vores liv omkring? I So Danish! undersøger vi, hvordan boligens udformning ikke bare handler om mure, tage og rum, men også om mennesker, møder og måder at være sammen på.
Undervisningen tager jer med på en rejse gennem den danske boligs udvikling – fra vikingetidens langhuse til nutidens bæredygtige løsninger. Fokus er på den danske boligs DNA: hvordan vores måde at bo på er formet af samfundets værdier og behov, og hvordan arkitekturen ikke blot skaber rammer, men også styrker fællesskab og trivsel.
God arkitektur handler om holdbarhed, funktionalitet og skønhed, men i Danmark findes der også et særligt fjerde element: det sociale aspekt. Her er det mennesket og fællesskabet, der står i centrum. Hvordan skaber arkitekturen rum, hvor mennesker kan leve sammen, mødes og trives?
I forløbet arbejder I med konkrete eksempler på dansk boligarkitektur og reflekterer over, hvordan boformer som arbejderboligen, parcelhuset og bofællesskabet har været svar på tidens udfordringer. Gennem dialog, skitsetegning og kreative øvelser undersøger I, hvordan fremtidens boliger kan formes med fokus på bæredygtighed, fællesskab og menneskers behov.
Sammen stiller vi spørgsmålet: Hvad er det særlige ved den danske måde at bo på – og hvordan kan arkitekturen fortsat forme en bedre hverdag for os alle?
Læs mere om udstillingen So Danish!
Under forløbet arbejder vi med
- Arkitekturens kvaliteter: Vi reflekterer over holdbarhed, funktionalitet, æstetik og det sociale aspekt i boligen.
- Den danske boligs udvikling: Hvordan boligarkitektur former vores liv og afspejler samfundets værdier.
- Boligtyper gennem tiden: Hvordan forskellige boligtyper fra 1850 til i dag skaber rammer for hverdagslivet.
- Bæredygtighed og fællesskab: Hvordan arkitektur kan forene grønne løsninger med menneskers trivsel og fællesskab.
- Kreativ læringsform: I undersøger boligen gennem dialog, refleksion og kreative processer.